Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia - Alueinfo

Alueinfo

Vuokatin ja Rukan matkailu- ja urheilukeskukset tarjoavat huippuolosuhteet ja -palvelut niin harjoitteluun kuin vapaa-aikaan. Huippuluokan harjoituspaikat sijaitsevat opiskelija-asuntoloiden ja tukipalveluiden sekä monipuolisten vapaa-ajan viettomahdollisuuksien välittömässä läheisyydessä. Alueille on erinomaiset liikenneyhteydet myös kauempaa.

Kuusamo / Ruka

Rukalta löytyy maailmancupin kisojen vaatimukset täyttäviä suorituspaikkoja freestylen, lumilautailun, alppihiihdon, maastohiihdon ja mäkihypyn tarpeisiin. Rukan HS142-mäki, Hiihtostadionin ladut, Battery Run –kumpareikko ja SuperPipe ovat toimineet jo useiden maailmancupin kisojen näyttämönä. Lumetuskapasiteettiin, valaistukseen ja suorituspaikkojen kunnostukseen on kiinnitetty erityistä huomiota. Rukan lumivarmuus ja pitkä talvikausi ovatkin Rukan erityisiä valttikortteja! Alueen lukuisat ohjelmapalveluyritykset vievät asiakkaita seikkailuihin Oulangan kansallispuistoon sekä muille alueen reiteille ja nähtävyyskohteille ympäri vuoden. Kesällä suosituimmat aktiviteetit ovat vaellus, koskenlasku ja kalastus, talvella laskettelun ja hiihdon ohella myös moottorikelkka-, husky- ja porosafarit.

Kuusamossa sijaitsevat opiskelija-asuntolat sijaitsevat oppilaitosten ja Kuusamon harjoituspaikkojen lähellä. Lisäksi urheiluvälineiden säilytys- ja huoltotilat ovat muiden toimintojen välittömässä läheisyydessä.

Sotkamo / Vuokatti

Vuokatti sijaitsee Sotkamon kunnassa ja on yksi Suomen monipuolisimpia, ympärivuotisia matkailu- ja liikuntapalveluja tarjoava aluekokonaisuus, joka on tunnettu koko perheen matkailukohteena ja kansainvälisenä valmennuskeskuksena. Tunnetuimpiin matkailukohteisiin kuuluvat muun muassa Vuokatin Urheiluopisto, Vuokatinrinteet, Holiday Club Katinkulta ja Vuokatinhovi. Hiihtoputki ja Lumilautatunneli edustavat Vuokatin menestystuotteita, joita lukuisat muut alueen matkailuyritykset täydentävät. Näistä uusimpina maailman suurin Angry Birds -aktiviteettipuisto ja Freestyle Halli. Vuokatissa panostetaan huippuolosuhteiden kehittämiseen voimakkaasti. Olympiakriteerit täyttävä SuperPipe rakennettiin Vuokatinrinteille vuonna 2012. Lumivarman Vuokatin latutarjontaan kuuluu myös mm. lokakuussa avattava ensilumen latu ja ympärivuotisen hiihtoharjoittelun mahdollisuudet takaavat loistavat rullahiihtoradat. Hyppyrimäet, 36-paikkainen ampumarata, Vuokatti-halli uimahalleineen ja liikuntasaleineen, hyvin varustetut kuntosalit ja urheilijan testauspalvelut kuuluvat niin ikään Vuokatti Olympic Training Center -statuksen saaneen Vuokatin Urheiluopiston valmennuskeskuksen palveluihin.Sotkamon kuntakeskuksen (jossa mm. lukio sijaitsee) ja Vuokatin taajaman välimatka on noin seitsemän kilometriä. Sotkamon keskustassa sijaitsee muun muassa tunnettu pesäpallostadion.

Vuokatissa harjoittelupaikat ja opiskelija-asuntolat ovat samassa pihapiirissä. Myös lääkäri- ja testauspalvelut, valmentajatilat, ruokailut, huolto- ja vapaa-ajan tilat yms. sijaitsevat kaikki lähellä opiskelija-asuntoja. 

Kajaani

Kajaani tarjoaa useita liikuntapaikkoja urheilijoille, jotka ovat lähellä oppilaitoksia. Kajaanissa sijaitsevan Kainuun prikaatin monipuoliset harjoituspaikat ovat vertaansa vailla. 

Vuokatin urheiluopiston aluekartta

Saavutettavuus

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian kaikille kolmelle paikkakunnalle on hyvät liikenneyhteydet. Jokaisella paikkakunnalla, Kuusamossa, Sotkamossa (Vuokatissa) ja Kajaanissa, kaikki urheiluakatemian toiminnot kuten asunnot, harjoituspaikat ja tukipalvelut sijaitsevat lähellä toisiaan. 

Kuusamoon pääsee lentäen tunnissa Helsingistä ja lentokenttäbussilla Rukalle 30 minuutissa. Lähimmät rautatieasemat sijaitsevat Oulussa ja Rovaniemellä; näiltä paikkakunnilta on päivittäiset bussiyhteydet Kuusamoon. 

Sotkamo – Vuokatti sijaitsee Oulun läänissä, Kainuussa, joten matka esim. Helsingistä Sotkamoon omalla autolla taittuu sujuvasti alle seitsemässä tunnissa. Lähin rautatieaseman ja lentokenttä sijaitsevat Kajaanissa, jonne matkaa Vuokatista on reilut 30 kilometriä. Kajaanin ja Sotkamon välillä on hyvät linja-autoyhteydet. Kajaani on helposti saavutettavissa niin lentäen, bussilla, junalla kuin omalla autollakin.  

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia - Alueinfo

URHEILUAKATEMIA KARTALLA

HUIPPUOLOSUHTEET HARJOITTELUUN

VUOKATIN URHEILUOPISTON ALUEKARTTA

Harjoittelupaikkoja kartalla

GALLERIA

YHTEYSTIEDOT

Postiosoite:
Markkinatie 1
88600 SOTKAMO

Instagram

© 2020 Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia