Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia - Alueinfo

Stipendijärjestelmä

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian stipendijärjestelmällä tuetaan taloudellisesti urheilijoiden toimintaedellytyksiä yhdistää tavoitteellinen urheileminen ja menestyksellinen opiskelu. Stipendit ohjataan stipendin saajan arjen tukemiseen esim. asumis- tai ruokailutuen muodossa.

Tulevaisuuden menestysreseptiksi olemme valinneet entistä kokonaisvaltaisemman huolenpidon nuorta urheilijaa kohtaan. Ammattimaisen valmennuksen, laadukkaan opetuksen lisäksi panostamme arjen tukitoimiin jatkuvan parantamisen periaatteella. Huipputulokset mahdollistuvat ainoastaan turvallisessa, viihtyisässä ja urheilua henkivässä miljöössä.

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia jakaa stipendejä lukuvuosittain päälajeissaan. Lajien stipendit on nimetty akatemian läpikäyneiden huippu-urheilijoiden mukaan. Ensimmäisenä vuonna jaetaan stipendejä maastohiihdossa ja lumilautailussa, mitkä kattavat vuoden majoituksen ja ruokailut. Lisäksi jaetaan vuoden päivällisruokailu -stipendejä yhteensä 4 kpl ampumahiihdossa ja pesäpallossa. 

Kerttu Niskanen  -stipendi - saaja Anita Korva
Iivo Niskanen -stipendi - saaja Lauri Mannila
Peetu Piiroinen - stipendi - saaja Rene Rinnekangas

Päivällisruokailu -stipendit:

Jenni keränen ja Tuomas Harjula
Sara-Ella Kemppainen ja Tommi Angervisto

Stipendien hakeminen ja julkaiseminen

Haku tapahtuu vuosittain erillisellä Vuokatti- Ruka Urheiluakatemian stipendi-haulla. Stipendijärjestelmällä on mahdollisuus tarjota jo etukäteen lajin stipendiä yksittäiselle urheilijalle. Stipendien hakuohjeet seuraavalle kaudelle ilmoitetaan tällä sivulla.

Stipendin saajan kriteerit

Saajan tulee olla urheilullisesti lahjakkuus, jolla on mahdollisuus kehittyä lajissaan maailman huipulle asti. Hän hoitaa esimerkillisesti opintonsa. Lisäksi hän on esimerkillinen lajinsa, urheilun, koulunsa ja itsensä edustaja. Stipendin saajan odotetaan toteuttavan akatemian arvojen, tavoitteellisuuden, vuorovaikutuksen, yksilöllisen vastuun ja oman toiminnan esimerkillisyyden toteuttamista. 

Viralliset kumppanit

Stipendijärjestelmän viralliset kumppanit kaudella 2016 - 2017 ovat Vuokatin Urheiluopisto, Vuokatinrinteet, Break Sokos Hotel Vuokatti ja Kainuun Op-liitto.

Vuokatin Urheiluopisto/ Vuokatti Olympic Training Center

Vuokatin Urheiluopisto on monipuolinen loma- ja huippu-urheilun valmennuskeskus, joka tarjoaa huippuolosuhteet ympäri vuoden. Valmennuskeskuksemme tarjoaa laadukkaat harjoitteluolosuhteet urheilijan polun eri ikävaiheisiin, junioreista huippu-urheilijoihin. Tulevaisuudessa toimintaan on tulossa merkittäviä panostuksia, joilla halutaan varmistaaa alueen urheilutoiminnan valtakunnallinen ja kansainvälinen kärki. 

Stipendijärjestelmä on hieno malli. Haluamme olla tukemassa suomalaista urheilua ja mahdollistamassa lahjakkaiden junioriurheilijoiden uraa lajista riippumatta. Toiminnassa mukana oleminen on osa yrityksemme yhteiskuntavastuuta. - Veikko Halonen, Vuokatin Urheiluopisto

Vuokatinrinteet

Vuokatinrinteet on suosittu hiihtokeskus, joka kattaa 13 rinnettä, 9 hissiä, erityissuorituspaikat lumilautailijoille (superpipe, slopestyle-rinne, ministreet, ympärivuotinen lumilautatunneli) lastentalon/ lastenmaan + muut hiihtokeskuspalvelut.

"Hieno mahdollisuus tukea nuorta urheilijalupausta, mahdollistaa ja helpottaa hänen tietä kohti lajinsa huippua sekä tottakai on hienoa olla mukana toteuttamassa Suomen ensimmäisestä stipendijärjestelmää. Rene tuo varmasti positiivista näkyvyyttä ja tunnettuutta Vuokatinrinteille". -Lauri Suutarinen, Vuokatinrinteet/ Huippupaikat Oy

Break Sokos Hotel Vuokatti

Osuuskauppa Maakunta on yli 32.000 kainuulaisen omistama yritys, joka on perustettu lähes 100 vuotta sitten. Tänä päivänä Maakunta koostuu Kainuun S-marketeista, Saleista, ABC-asemista, Prismasta, Sokoksesta, kahdesta hotellista ja 12 ravintolasta. Työllistämme suoraan n. 450 henkilöä Kainuun alueella.

Haluamme tukea nuoria urheilijoita jo uran alkutaipaleella tarjoamalla osaltamme nuorille hyvät olosuhteet opiskeluun ja harjoitteluun. Stipendijärjestelmä on aivan uudenlainen yhteistyön muoto, joka rakentuu yhdessä ideoimalla ja tekemällä. On mielenkiintoista ja innostavaa olla mukana tässä alkuvaiheessa. Uskomme, että Laurista tulee hieno lähettiläs Urheiluakatemialle, Vuokatille ja myös Break Sokos Hotel Vuokatille. -Sarianna Patjas, Osuuskauppa Maakunta

Kainuun OP-liitto ry

Kainuulaiset osuuspankit ovat alueensa johtavia finanssialan yrityksiä. Ne tuottavat rahoitus- ja vakuutuspalveluja koko Kainuun alueella kaikissa Kainuun kunnissa viiden itsenäisen pankin, 10 konttorin ja nykyaikaisten puhelin- ja verkkopalvelujen voimalla.  Pankkitoiminnan kokonaisvolyymi on yli 2 miljardia euroa.  Rahoitustoiminnan volyymi on noin  miljardi euroa ja talletukset noin 800 miljoonaa euroa. Kainuun Osuuspankin vakavaraisuus on vahva ja omat varat ovat yli 200 miljoonaa euroa.

"Paikallisena ja osuuskuntamuotoisena yrityksenä on yhteiskuntavastuu ja Kainuun menestyminen meille tosi tärkeä asia. Toiminnassamme on olennaista ns. kaksoisrooli eli liiketoimintarooli ja yhteisöllinen rooli.  Kaksoisrooli on ainutlaatuisen identiteettimme perusta sekä toimintamme ja johtamisen ydin.  Perustehtävämme mukaisesti edistämme toimintaympäristömme elinvoimaisuutta ja haluamme olla vahva vaikuttaja alueellamme. Lisäksi arvomme, jotka ovat ihmisläheisyys, vastuullisuus ja yhdessä menestyminen sopivat hyvin yhteen Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian kanssa.  Haluamme olla tukemassa paikallisia vetovoimatekijöitä, joita esimerkiksi Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia parhaimmillaan edustaa houkutellen nuoria Kainuuseen myös muualta Suomesta.  Haluamme myös tukea alueemme nuoria urheilijoita urheilun terveellä ja kovalla urapolulla, jossa myös riittävät taloudelliset resurssit ovat menestymisen perusta.  Urheilijat, jos ketkä, tuovat Kainuuta positiivisesti esille niin koko maassa kuin maailmallakin." -Seppo Rytivaara, OP Kainuu

 

 

YHTEYSTIEDOT

Postiosoite:
Markkinatie 1
88600 SOTKAMO

Instagram

© 2020 Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia