Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia - Uutiset

Senni ja Sohvi Korhonen - matkalla Superpesiksen huipulle

Senni ja Sohvi Korhonen - matkalla Superpesiksen huipulle

Kirjoittaja: vrua-admin/keskiviikko 30. toukokuuta 2018/Kategoriat: Uutiset

Arvostele tämä artikkeli:
4.2

Pesäpallokesä on pyörähtänyt toden teolla käyntiin ja urheiluakatemian pesiskaksosilla Senni ja Sohvi Korhosella on toinen lukiovuosi hiljalleen suoritettuna Sotkamon urheilulukiossa. Ennen abivuotta Janakkalan Janan kasvateilla on kuitenkin edessään pesistäyteinen kesä. Kyselimme kunnianhimoisilta nuorilta naisilta fiiliksiä menneestä harjoituskaudesta, tulevasta pesiskesästä, urheiluakatemian arjesta ja hieman tulevaisuuden ajatuksista.

Harjoituskaudella on menty eteenpäin

Talven harjoituskausi sujui molemmilla naisilla kokonaisuudessaan hyvin, vaikka pieniä vastoinkäymisiä on myös ollut. Molemmat kuuluvat Manse PP:n pelaajarinkiin, joten akatemiatreenien lisäksi kaksikko kävi säännöllisesti Tampereella harjoittelelemassa superpesisjoukkueen mukana.

- Kokonaisvaltaisesti talvi oli onnistunut, vaikka muutaman kerran sairastelinkin. Akatemiatreenien lisäksi harjoittelin Tampereella Manse PP:n superpesisjoukkueen leiriviikonlopuissa ja pelasin siellä myös Halli-SM-pelit. Harjoittelukausi huipentui Espanjan leiriin, kertoo Senni Korhonen.

- Parit flunssat varjostivat, mutta kokonaisvaltaisesti talvella olen pystynyt treenaamaan paljon ja kovaa. Fysiikan puolella on menty eteenpäin ja se on näkynyt etenkin nopeudessa, jatkaa Sohvi Korhonen.

Talven aikana kaksikolle kertyi runsaasti matkustelua ja matka Tampereelle tuli tutuksi. Kokonaiskuormitusta pyrittiin huomioimaan valmentajien kanssa. Toisaalta matka-ajan pystyi hyödyntämään muun muassa koulutehtävien tekemiseen.

- Harjoittelin joukkueen kanssa noin joka toinen viikonloppu Tampereella. Matkustelua tuli paljon, minkä takia valmentajien kanssa seurattiin kuormitusta. Junassa pystyi kuitenkin hyvin mm. koulutehtäviä, kertoo Senni.

- Leiriviikonloppuja talvella on noin joka toinen viikonloppu, mutten osallistunut jokaiseen viikonloppuun. Joukkueiden valmentajien kanssa sovittiin, mihin leiriviikonloppuihin mennään ja mitkä jätetään välistä, komppaa Sohvi.

- On myös oma valinta olla matkapelaaja, huomauttaa Senni.

Molemmat nähdään tulevalla kaudella Janakkalan Janan B-tyttöjen riveissä sekä lisäksi joko Manse PP:n Superpesis- tai Janakkalan Janan Ykköspesisjoukkueessa. Kaksikko odottaa innolla kesän pelejä.

- Kauden alussa oli suunnitteilla pelata kahta sarjaa, B-tyttöjen ja naisten Superpesistä tai Ykköspesistä. Nyt kuitenkin paikka näyttäisi olevan vakiintumassa Superpesikseen, minkä lisäksi pelaan myös B-tytöissä. Superpesiksessä tavoitteet ovat vielä tällä kaudella pääasiassa ulkopelin suorittamisessa, mutta vastuuta sisäpelissä saan B-tytöissä, sanoo Senni Korhonen.

- Tosi mukavaa on taas ollut päästä pelaamaan pisteistä. Omat tavoitteet pesiskesälle on kehittyä yksilönä niin sisä- että ulkopelissä ja pelata joukkueessa isolla roolilla voittavasti. Sisäpelissä oikeat lyöntiratkaisut ja ulkopelissä kopparina edelleen kehittyminen, jatkaa Sohvi Korhonen.

Molemmat haluavat tulevaisuudessa kuulua Superpesiksen kärkikaartiin.

- Pitkän tähtäimen tavoitteena on kuulua Superpesiksen avainpelaajiin, sanovat Janakkalasta lähtöisin olevat kaksoset.

Koulunkäynti sujuu hyvin

Kaksoset kehuvat urheiluakatemian mahdollisuuksia yhdistää opiskelu ja urheilu. Kokonaisuus on pysynyt hyvin hallinnassa.

- Koulun ja urheilun yhdistäminen on tehty täällä helpoksi. Opettajat osaavat opastaa itsenäiseen opiskeluun, minkä takia pidemmistä harjoitusleireistä koituvat poissaolot eivät haittaa opiskelua, sanoo Senni.

Molemmat aikovat käydä lukion kolmeen vuoteen. Lukion jälkeiset jatkosuunnitelmat ovat vielä auki.

- Poissaoloja ei pesäpalloilijoilla tule kesälajin vuoksi niin paljoa kuin esimerkiksi lumilajien edustajilla. Lukion jälkeiset suunnitelmat ovat vielä auki. Opetus- tai liikunta-ala kiinnostavat, mutta mietinnässä on myös ollut välivuosi, toteaa Senni Korhonen.

- Sama homma. Tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä tosi auki, jatkaa Sohvi.

”Urheiluakatemiassa parasta on yhteisöllisyys”

Senni ja Sohvi ovat olleet akatemian urheilijan polulla jo vuosia, sillä molemmat aloittivat yläkoululeirityksessä jo 7. luokalla. Kaksikko sanoo, että yläkoululeiritys antoi hyvän pohjan urheilijana kehittymiseen ja sieltä jäi paljon oppeja sekä hyviä muistoja.

- Leireillä oppi perusasiat urheilijana kehittymiseen, sai laadukkaita treenejä ja näki millaista urheilijan arki pitää olla. Niistä viikoista tulikin talvien kohokohtia ja ne antoivat vauhtia myös oman seuran harjoituksiin, muistelee Senni.

- Niistä on hyviä muistoja ja päällimmäisenä mieleen on jäänyt kova treenaus monta kertaa päivässä ja nykyään luokkakavereina olevat ystävät seiskaluokasta asti. Yläkoululeireiltä sai aina paljon vinkkejä ja motivaatiota talven välillä puuduttavaankin treenaamiseen, jatkaa Sohvi.

Yläkoululeirien tiivis kaveriporukka on säilynyt näihin päiviin saakka, sillä suurin osa yläkoululeiriryhmästä jatkoivat Korhosten tapaan Sotkamon urheilulukioon.

- Seiskaluokan leirityksistä asti meillä on pysynyt porukka kasassa ympäri Suomea, ja nyt olemme edelleen samalla luokalla lukiossa, sanovat Senni ja Sohvi.

Kaksoset harkitsivat Sotkamoon muuttamista jonkun aikaa, mutta lopulta se tuntui luontevalta ratkaisulta molemmille. Yläkoululeirityksen johdosta syntyneet ystävyyssuhteet sekä ihmisten ja ympäristön tutuksi tuleminen olivat ratkaisemassa lopullisessa muuttopäätöksessä.

- Onnistuneet yläkoululeiritykset, opiston treeniolosuhteet ja mielestämme Suomen paras pesäpallovalmennus olivat ratkaisevassa roolissa muuttopäätöksessä. Nämä asiat helpottivat merkittävästi uuteen kouluun menemistä, kertovat Sohvi ja Senni.

Kaksosten mukaan eläminen Vuokatissa on tehty helpoksi, turvalliseksi ja urheilijana kehittymisen kannalta edulliseksi.

- Käytännön asiat on hoidettu täällä hyvin ja urheiluakatemia takaa nuorelle turvallisen ympäristön nuorena muuttamiseen ja itsenäistymiseen, sanoo Senni.

- Lisäksi erityisen tärkeänä urheilijana itsenäistymiseen näen akatemian lajiteoria-kurssit, joissa opitaan teoriaa omasta lajista ja sitä kautta myös avaimia itsensä valmentamiseen. Asuminen on myös laadukasta ja  kulkuyhteydet kouluun ja treenipaikoille on järjestetty hyvin, kertoo Senni.

- Täällä treenit on suunniteltu hyvin, olosuhteet ovat lähellä ja urheilijoille tarkoitettu iltaruokailu helpottaa paljon arkea. Lisäksi valmentajien kanssa katsotaan viikkorytmejä, että välillä pääsee myös palautumaan, jatkaa Sohvi.

Lopuksi, mikä on parasta Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa?

- Yhteisöllisyys kaikkien akatemiaurheilijoiden välillä! Lajit tukevat toinen toisiaan. Lisäksi täällä annetaan mahdollisuus kasvaa huippu-urheilijaksi ja edetä opinnoissa, toteavat kaksoset lopuksi.

Katselukerrat (6223)/Kommentit (0)

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy jättääksesi kommentin.

YHTEYSTIEDOT

Markkinatie 1
88610 SOTKAMO 


Instagram

© 2020 Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia