Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia - Uutiset

Huippupesäpalloilijoiden jalanjäljissä - hae yhteishaussa

Huippupesäpalloilijoiden jalanjäljissä - hae yhteishaussa

Kirjoittaja: vrua-admin/tiistai 23. tammikuuta 2018/Kategoriat: Uutiset

Arvostele tämä artikkeli:
3.6

Opiskelu vai urheilu-ura? Valitse molemmat ja hae Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiaan yhteishaussa 20.2.-13.3.2018 mennessä. Nykyisistä pesäpallohuipuista mm. Roope Korhonen, Niko Korhonen, Marjukka Urpelainen ja Noora Patrikainen ovat opinahjon kasvatteja.

Jos Sinulla on kovat urheilulliset tavoitteet ja haluat hoitaa opiskelun kunnolla, Sotkamon urheilulukio ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia tarjoaa siihen loistavan mahdollisuuden. Valitse opiskelun ja harjoittelun yhdistäminen.

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia on rakentanut määrätietoisesti urheilijoilleen kokonaispakettia, joka luo hyvän mahdollisuuden yhdistää opiskelu ja huippu-urheilu. Sotkamon lukio kuuluu Suomen virallistettuihin urheilulukioihin. Urheilijoilla on mahdollista räätälöidä omaa opiskeluaan huomattavasti, sillä urheilulukiolainen suorittaa 12-18 kurssia valmennuksessa lukion opintokokonaisuudesta (75 kurssia). Urheilulukiolaisella on pääsääntöisesti mahdollisuus keskittyä teoriaopinnoissa haluamiinsa oppiaineisiin omien intressiensä mukaan.

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian ja Sotkamon urheilulukion pesäpalloilijoiden urheilu- ja koulumenestyksestä on kerätty kattavasti tietoa vuosien varrella. Lue artikkelista muun muassa millaiset ylioppilaspaperit ja jatkokoulutusnäkymät on lukion pesäpalloilijoilla sekä millaisella prosentilla urheilulukion pesäpalloilijat päätyvät pelaamaan Superpesiksessä.
 

Joka toisesta urheilulukiolaisesta Superpesispelaaja

Urheilulukio ja pesäpallo

Pesäpallo on Sotkamon urheilulukion johtavia lajeja. Sotkamon urheilulukio ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia pyrkii tarjoamaan huippumahdollisuudet opiskella ylioppilaaksi ja kehittyä huippupelaajaksi. Valmennustoiminta on suunniteltu ja rakennettu johdonmukaiseksi kokonaisuudeksi. Fyysistä, lajitaidollista ja -taktista sekä psyykkistä valmentautumista tuetaan valmennustiedolla. Tavoitteena on, että urheilija luo oman näkemyksensä pesäpallosta pelinä ja hän kykenee sitä hyödyntämään omassa valmentautumisessaan.


Valmennustarjotin

  • Urheilulukion puolelta 10 tuntia ohjattua yhteisharjoittelua

  • Jaksosta riippuen 1-2 tuntia ohjattua teline- ja yleistaitovalmennusta

  • Harjoitusten ohjelmoinnit

  • Tukiharjoittelun ohjelmat

  • 1-3 vuosikurssin aikana yhteensä lajiteoriaa 95 tuntia, samalla mahdollista suorittaa Nuorten pesisvalmentajatutkinto (NPVT) soveltavina lajiteoriakursseina


Sotkamon lukion ja Vuokatin urheiluopiston olosuhteet opiskeluun ja valmentautumiseen

  • Harjoittelu tapahtuu Vuokatin urheiluopistolla, Sotkamon lukiolla ja Hiukan pesisstadionilla

  • Asuntolat (Sompala), urheiluopiston välittömässä läheisyydessä

  • Kuljetukset opiston ja koulun välillä

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa urheilun ja opiskelun yhdistäminen onnistuu joustavasti. Ammattitaitoisen opetuksen, valmennuksen ja hienojen olosuhteiden ohella nuori opiskelee rennossa ja moni-ilmeisessä opinahjossa. Opinahjomme rikkautena on monipuolinen lajikirjo, joten uusia ystäviä varmasti löytyy myös oman lajin ulkopuolelta.
 

Video: Kalle-Tapio Huusko ja Roosa Hussa urheiluakatemiassa


23 SM-mitalistia viime Superpesiskaudella

Viime Superpesiskaudella yhteensä 23 urheiluakatemian polun käynyttä pelaajaa saavutti SM-mitalin joko naisten tai miesten Superpesiksessä. Pelaajien joukossa oli muun muassa miesten lyöjäkuninkuuden voittaja Roope Korhonen sekä etenijätilaston vienyt Jere Vikström. Naisten puolella puolestaan Petra Hussa oli yksi kantavista voimista johdattamassa Manse PP:n historialliseen naisten Superpesiksen voittoon.

Valitse Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian polku ja hae Sotkamon urheilulukioon 13.3.2018 päättyvässä yhteishaussa osoitteessa https://opintopolku.fi.

Lisäksi hakijan tulee täyttää erillinen urheilijatietolomake. Muut hakuohjeet löytyvät Sotkamon lukion tai Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian nettisivuilta.

Hakijoille lähetetään kutsu pääsykokeeseen hakemusten perusteella. Oppilaitos- ja lajiliiton pääsykokeet ovat Vuokatissa / Sotkamossa 16.4.2018. Tarkemmat tiedot testien sisällöstä saat pääsykoekutsusta.

Aiheesta lisää

Sotkamon lukion kotisivut

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia Facebookissa | Instagramissa | Twitterissä

Teemu Körkkö
Pesäpallon vastuuvalmentaja
044 978 7837
teemu.korkko(at)vrua.fi
 

Katselukerrat (6438)/Kommentit (0)

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy jättääksesi kommentin.

YHTEYSTIEDOT

Markkinatie 1
88610 SOTKAMO 


Instagram

© 2020 Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia