Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia - Uutiset

Kuosmanen siirtyi urheiluakatemiasta uusiin haasteisiin

Kuosmanen siirtyi urheiluakatemiasta uusiin haasteisiin

Kirjoittaja: vrua-admin/9. marraskuuta 2017/Kategoriat: Uutiset

Arvostele tämä artikkeli:
4.3

Urheiluakatemian pesäpallon pitkäaikainen vastuuvalmentaja Mikko Kuosmanen siirtyi hiljattain uusien haasteiden pariin. Kuosmanen aloitti tänä syksynä SuperJymyn uutena toimitusjohtajana, mikä tarkoittaa, että valmentaminen jää häneltä toistaiseksi enemmän taka-alalle.

Sotkamon urheilulukion ja myöhemmin myös urheiluakatemian toiminnassa mukana ollut Kuosmanen tuli ensimmäisen kerran lukiovalmentajaksi jo vuonna 1999 ja vuoden tauon jälkeen hän aloitti vakituisesti tuntiopettajana vuonna 2001. Päätoimiseksi pesisvalmentajaksi Kuosmanen siirtyi vuonna 2004 ja lisäksi hän oli omalta osaltaan merkittävässä roolissa, kun Vuokatin urheiluakatemiaa oltiin perustamassa vuonna 2009. 

Kuosmanen kaipasi jotain vaihtelua ja korosti, että valmentamisen täytyy lähteä intohimosta, missä ei työtunteja lasketa.

- Ei ole mitään parempaa työtä kuin valmentaminen, jos sitä voi edes työksi kutsua, Kuosmanen linjasi.

Kuosmasen mukaan intohimo peliin ja valmentamiseen on säilynyt ennallaan, mutta jotkut osa-alueet eivät tuntuneet enää samalta. Silloin tarvitsee tehdä ratkaisuja johonkin suuntaan. Pieni irtiotto valmentamisesta ei kuitenkaan tarkoita, etteikö häntä enää nähtäisi valmennushommissa.

- Ratkaisu ei ole kuitenkaan mikään lopullinen, Kuosmanen jatkaa.

Kuosmanen kehuu osaltaan urheiluakatemian työyhteisöä ja urheilijoita. Päivittäinen työnteko heidän kanssaan oli kaikilta osin palkitsevaa.

- Oli hienoa tehdä töitä urheilijoiden kanssa, jotka menevät innolla ja intohimolla eteenpäin.

- Lisäksi työyhteisössä oli lukuisa joukko samanhenkisiä valmentajia, jotka valmentaa päivästä toiseen kovalla työmoraalilla ja erittäin tavoitteellisella tekemisellä. Parempaa työyhteisöä saa etsiä, Kuosmanen kehuu.

Katselukerrat (5430)/Kommentit (0)

Tagit:

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy jättääksesi kommentin.

YHTEYSTIEDOT

Markkinatie 1
88610 SOTKAMO 


Instagram

© 2018 Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia