Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia - Uutiset

Ampumahiihtäjät vierailivat Kainuun prikaatilla

Ampumahiihtäjät vierailivat Kainuun prikaatilla

Kirjoittaja: vrua-admin/20. syyskuuta 2017/Kategoriat: Uutiset

Arvostele tämä artikkeli:
4.0

Kainuun prikaati on vahvistunut viimeisten vuosien aikana osaksi Vuokatti-Ruka urheiluakatemian urheilijanpolkua. Puolustusvoimien urheilukoulutoiminnan lumilajien lisäksi akatemiatoimintaa on kehitetty prikaatin osalta, jotta laadukkaat harjoitteluolosuhteet voidaan taata monille urheilijoille. Varusmiespalveluksen suorittamista Kainuun prikaatissa on pyritty kehittämään mahdollisimman paljon urheilijaystävälliseen suuntaan. Tarkoituksena on luoda urheilijoille erinomaiset olosuhteet harjoittelulle turvaten kuitenkin asianmukainen sotilaskoulutus varusmiespalveluksen aikana.

Keskeisin asia urheilijalle palvelusvuoden aikana on ehdottomasti kokonaisrasituksen hallinta. Varusmiespalveluksen suunnittelussa urheiljan tarpeet pyritään huomioimaan mahdollisimman hyvin. Esimerkiksi palvelusvuoden läpivienti suunnitellaan yhdessä valmentajien kanssa, jotta harjoittelun ja sotilaskoulutuksen rytmittäminen olisi asianmukaista ja kokonaisrasitus pysyisi hallinnassa. Harjoitusmahdollisuudet ja leiritys ovat kiitettävällä tasolla vuoden aikana.

Kainuun prikaatissa urheilukoulutoiminnan lumilajien urheilijat on sijoitettu kasarmi 3:n yläkertaan, jossa urheilijan tarpeet on huomioitu yksinkertaisilla asioilla. Esimerkiksi urheilijoille on varattu tupiin kaksi kaappia vaatteiden säilytystä varten ja pyykkitupa kuivauskaappeineen varmistaa sen, että leiriltä palatessaan pyykit on mahdollista pestä välittömästi. Lisäksi yksikköön on valjastettu yksi tupa lihashuolto- ja yleisvalmennustilaksi tarvittavine välineineen sekä vapaa-ajantiloista on pyritty rakentamaan mahdollisimman viihtyisät.   

Urheiluakatemian ampumahiihtäjät sotilasesteradalla ja tutustumiskierroksella

Vuokatti-Ruka urheiluakatemian ampumahiihtäjiä kävi tutustumassa Kainuun prikaatin lumilajien toimintaan. Samalla he pääsivät testaamaan prikaatin virallisen sotilasesteradan, jonka saloihin ampumahiihtäjiä kouluttivat lumilajien nykyiset varusmiehet. Kouluttajina toimivat lumilautailija, jääkäri Axel Thelen ja maastohiihtäjät, oppilas Turo Sipilä ja oppilas Santeri Pirneskoski.

Vas. jääkäri Axel Thelen, oik. oppilas Santeri Pirneskoski

Tutustumisiltapäivä käynnistyi yhtenäisten varusteiden jakamisella. Jokainen urheilija pääsi kokeilemaan, miltä palveluspuku tuntuukaan päällä. 

Alkuohjeistus käynnissä

 

Sotilasesterata houkuttelee
 

Sotilasesteradan estetekniikoiden kouluttaminen on tärkeää, jotta nopea eteneminen turvallisesti voidaan taata. Tihkusade teki esteistä liukkaita, mutta siitä huolimatta jokainen urheilija suoritti ennakkoluulottomasti osin erittäin haastavatkin esteet. Porukalla oli silmin nähden erittäin hauskaa!

Juho Hökkä
 

Kaisa Keränen

 


Otto Invenius
 

Koulutuksen lopuksi urheilijat kokeilivat esterataa vielä vähän vauhdikkaammin pienen kisailun merkeissä.

 

Syöksyllä läpi

Santtu Panttila

Sotilasesteratakoulutuksen jälkeen oli vuorossa tutustumiskierros urheilu- ja yksikkörakennuksiin. Tutustumiskierros herätti urheilijoissa mielenkiintoa, kun varusmiehet kertoivat, mitä varusmiespalveluksen suorittaminen Kainuun prikaatissa heille käytännössä tarkoittaa. Nykyiset varusmiehet kertoivat olleensa tyytyväisiä palvelusaikaansa tähän mennessä. Tiukimmat sotilaskoulutukset on sijoitettu mahdollisimman tehokkaasti siten, että se häiritsisi itse harjoittelua mahdollisimman vähän. Varusmiehiltä kysyttäessä, mikä on tärkeintä huomioida armeijassa, yksi asia korostui ylitse muiden.
 

-  Kokonaiskuormituksen hallinta. Armeijassa ei pidä treenata liikaa ja tarvittaessa täytyy uskaltaa levätä rohkeasti. Toistaiseksi on mennyt hyvin, kertoi oppilas Pirneskoski muiden varusmiesten nyökytellessä vieressä.


Yksikköön tutustuminen

Ampumahiihtäjät Pyry Stevander ja Santeri Kolehmainen olivat kokonaisuudessaan tyytyväisiä tutustumisiltapäivän antiin.

-Oli mukava päästä esteradalle. Samalla sai käytännön tietoa armeijan arjesta, että miten se homma oikeasti toimii tuolla, jutteli Stevander.
 

Lumilajeille tarkoitettu yksikkö sai miehenaluilta myös kiitosta. Puitteet olivat kaikiin puolin kunnossa.

-Tilathan olivat todella hyvät. Lähes kaikkiin juttuihin tuntui löytyvän välineet, mihin koki olevan tarvetta, kertoi Kolehmainen.
 

Viimeisenä tietenkin se tärkein kysymys: maistuiko sotkun munkit?

-Joo!! Oli kyllä erittäin maukkaita, totesivat miehenalut välittömästi yhteen ääneen.


Pyry Stevander

Katselukerrat (2695)/Kommentit (0)

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy jättääksesi kommentin.

YHTEYSTIEDOT

Markkinatie 1
88610 SOTKAMO 


Instagram

© 2018 Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia