Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia - Uutiset

VRUA:n tehostamisviikonloppu - mikä se on?

VRUA:n tehostamisviikonloppu - mikä se on?

Kirjoittaja: vrua-admin/15. syyskuuta 2017/Kategoriat: Uutiset

Arvostele tämä artikkeli:
3.4

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa urheilijoille järjestetään päivittäisvalmennuksen lisäksi mahdollisuus niin kutsuttuihin tehostamisviikonloppuihin. Toista vuotta käytössä olleiden viikonloppujen pääajatuksena on tehostaa akatemiaurheilijoiden harjoittelua syksyn kovemmilla harjoitusviikoilla ja taata heille kokonaisvaltainen harjoitteluympäristö ruokailuineen myös viikonloppuisin.

Tänä syksynä tehostamisviikonloppuja järjestetään yhteensä seitsemänä viikonloppuna yhteistyössä Vuokattisportin kanssa. Viikonloppuna urheilijoilla on ohjattuja yhteisharjoituksia ja ruokailut on mahdollista suorittaa ennalta sovitulla hinnalla perjantai-illasta sunnuntai-iltaan Vuokatin urheiluopistolla. Tehostamisviikonloppuihin osallistuminen on vapaaehtoista urheilijoille.

Toisen vuosikurssin hiihtäjäkaksikko, Sievin Sisun Miska Poikkimäki ja Kalajoen Junkkareiden Eelis Valikainen, pitävät tehostamisviikonloppuja loistava systeeminä. Viikonlopun ajalle järjestetyt ruokailut vetävät molempia puoleensa.

- Monipuolinen valmiiksi tarjoiltu ruoka antaa täydet kädet keskittyä vain treenaamiseen viikonlopun ajan, toteavat miehenalut yhteen ääneen.

Eelis

Eelis nappasi nuorten SM-pronssia viime kaudella.

Tehostamisviikonloput aloitetaan perjantai-iltapäivällä kaikkien lajien yhteisharjoituksella. Urheiluakatemian eri lajien valmentajat ohjaavat vuorollaan perjantain harjoituksen tuoden muille vivahteita oman lajinsa harjoittelusta. Tämä luo mahdollisuuden synnyttää urheilijoille uusia oivalluksia ja oppeja heidän omaan päivittäiseen tekemiseen. Viikonloput ovat yksi konkreettinen näyte urheiluakatemian lajien välisestä yhteistyöstä.

Poikkimäki ja Valikainen korostavat myös tehostamisviikonloppujen oman lajin ohjattujen yhteistreenien merkitystä.

- Esimerkiksi Vuokatinvaaralle hiihtäminen olisi muuten viikonloppuisin melko haasteellista. Lisäksi näiden kautta pääsee treenaamaan ja haastamaan myös vanhempia opiskelijoita, kaksikko jatkaa.

Miska

Miska voitti muun muassa PM-kultaa viime talvena.

Tehostamisviikonloppuja järjestetään syksyn ajan keskimäärin kahden kolmen viikon välein. Konseptin myötä lajien ohjattujen yhteisharjoitusten määrät näillä viikoilla nousevat 10-12 kertaan viikossa ja päivittäiset ruokailut on järjestetty jokaisena päivänä.

Katselukerrat (2916)/Kommentit (0)

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy jättääksesi kommentin.

YHTEYSTIEDOT

Markkinatie 1
88610 SOTKAMO 


Instagram

© 2018 Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia