Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia - Uutiset

Menestystä hiihtosuunnistuksen nuorten MM- ja EM-kisoissa

Menestystä hiihtosuunnistuksen nuorten MM- ja EM-kisoissa

Kirjoittaja: Järjestelmänvalvoja/perjantai 4. maaliskuuta 2016/Kategoriat: Uutiset

Arvostele tämä artikkeli:
Ei arvosteluja

Nuorten hiihtosuunnistuksen EM-kisat

Sotkamon urheilulukion Pyry Hyppölä hiihtosuunnisti keskimatkan yhteislähtökisassa pronssia Itävallan Obertilliachissa järjestyissä 17-vuotiaiden EM-kisoissa torstaina 3.3.2016. Hän saavutti jo aiemmin sprintissä viidennen sijan. Pyry nousi vahvan loppukirinsä ansiosta kolmannelle sijalle jääden vain 19 sekuntia kisan voittaneesta Sveitsin Nicola Muellerista ja kolme sekuntia Venäjän Igor Linkevichista.

-Kisa sujui todella hyvin. Hiihtovauhtia löytyi ja viimeisellä hiihtopätkällä nousin kuudennelta sijalta pronssille, kertasi tyytyväinen Hyppölä kisaansa. Kilpailut jatkuvat perjantaina 4.3. kisattavalla pitkällä matkalla ja lauantain viesteillä.

Lauantaina 5.3. Suomen hiihtosuunnistuksen 17-vuotiaat saavuttivat EM-kisoista viestihopeaa. Joukkueessa hiihtosuunnisti Pyry Hyppölä. 17-vuotiaiden joukkueen avaaja Väinö Kotro (Kymen Suunnistajat) toi Suomen aivan kärjen tuntumassa vaihtoon. Niilo Ojanaho (OH) jatkoi toisella osuudella yhtä vakuuttavasti ja Pyry Hyppölä pääsi ankkuriosuudelle toisena matkaan. Venäjä vei selvästi kilpailun voiton, mutta hopeasta käytiin tiukka kisa Suomen ja Sveitsin välillä. Pyry Hyppölä onnistui hyvin osuudellaan ja hän ankkuroi Suomen viestihopeaan.

-Loppu meni melko tiukaksi, mutta sain ohitettua Sveitsin kaverin tiukassa alamäessä ja sen jälkeen hän ei päässyt enää kiritaistoon mukaan, kertasi Hyppölä viestikisaa.

Akatemian opiskelijoista Tommi Härkönen hiihtosuunnisti Suomen 20-vuotiaiden kakkosjoukkueen avausosuudella. Joukkue sijoittui viestissä neljänneksi. Suomen 20-vuotiaiden ykkösjoukkue, jossa olivat mukana Elmeri Toivanen ja Anssi Koirikivi, suoriutuivat viidennelle sijalle.
 

Nuorten hiihtosuunnistuksen MM-kisat


Nuorten hiihtosuunnistuksen MM-kisoissa Kainuun prikaatin lumilajijoukkueen alik. Anssi Koirikivi saavutti perjantaina 4.3. hopeaa pitkältä matkalta. Voiton vei Venäjän Vladislav Kiseley ja myös pronssi matkasi Venäjälle Sergey Gorlanovin ollessa kisan kolmas. Aikaisemmin viikolla Koirikivi on sijoittunut sprintissä sijalle 14. ja keskimatkalla sijalle 8.  Lauantaina 5.3. ohjelmassa ovat vielä viestikilpailut. 

Hiihtosuunnistuksen Nuorten MM- ja EM-kilpailut järjestetään Itävallan Obertilliachiassa 29.2. - 5.3. Kilpailuihin osallistuu 4 Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian ureilijaa. MM -joukkueessa ovat mukana Anssi Koirikivi (KaiPr lumilajit), Elmeri Toivanen (Sotkamon urheilulukio) ja Tommi Härkönen (Sotkamon urheilulukio). EM -joukkueessa edustaa Pyry Hyppölä (Sotkamon urheilulukio).

Katselukerrat (7520)/Kommentit (0)

Tagit:

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy jättääksesi kommentin.

YHTEYSTIEDOT

Markkinatie 1
88610 SOTKAMO 


Instagram

© 2019 Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia