Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia - Uutiset

Mitalitili auki - Olympiapronssia Lauri Mannilalle

Mitalitili auki - Olympiapronssia Lauri Mannilalle

Kirjoittaja: Järjestelmänvalvoja/lauantai 13. helmikuuta 2016/Kategoriat: Uutiset

Arvostele tämä artikkeli:
Ei arvosteluja

Urheiluakatemialaisten mitalitili auki Nuorten talviolympialaisissa: Lauri Mannilalle Olympiapronssia!

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian urheilijoiden kisamatka Nuorten talviolympialaisissa alkoi loistokkaasti, kun Olympialaisten toisena kilpailupäivänä Sotkamon urheilulukion Lauri Mannila otti Olympiapronssia maastohiihdon skicrossissa. Sotkamon urheilulukion Remi Lindholm sijoittui myös upeasti sijoittuen seitsemänneksi. 

”Tosi hieno tunnelma! Täällä on aivan mahtavat kisat ja kun vielä itsellä oli hyvä suoritus niin tuntuu tosi hienolle.” pronssimitalisti Lauri Mannila kommentoi kisan jälkeen. Mannilan mielestä rata oli sopivan haastava: ”Ihan kuin sprinttikilpailu, jossa oli sopivasti teknisiä taito-osuuksia. ”Sprinttilatu, jossa on lisäksi muun muassa. hyppyreitä, töyssyjä ja mutkia”, Mannila kuvailee kilpailurataa.

Skicross on ensimmäistä kertaa kilpailuissa lajina mukana. Urheiluakatemialaisille laji on tuttu, sillä Vuokatissa on oma skicross-rata jo toista talvea, jossa Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian urheilijat pääsevät harjoittelemaan. 

”Vuokatin skicross-radalla harjoittelusta on varmasti ollut apua tätäkin kisaa ajatellen. Olemme muutenkin harjoittelussa tehneet suksella paljon erilaisia teknisiä harjoituksia, ” Mannilla jatkaa.  

Urheiluakatemialaisten osalta kilpailut jatkuvat sunnuntaina, kun lumilautailun half-pipekisa käydään Oslossa. Lumilautailija-nelikon Elli Pikkujämsä, Henna Ikola, Rene Rinnekangas ja Ville Mustonen päälaji on slopestyle, jossa mitalit ovat jaossa viikon päästä perjantaina ja lauantaina Lillehammerissa. Sunnuntaina ja maanantaina on luvassa myös ampumahiihto. Ampumahiihtoon osallistuvat Sotkamon urheilulukiolaiset Tuomas Harjula, Jenni Keränen ja Otto-Eemil Karvinen. Tiistaina nuorten hiihto-ohjelmassa on perinteisen sprintti ja torstaina vapaan kymppi. 

Nuorten talviolympialaiset (YOG) järjestetään 12.-21.2.2016. Kilpailut käydään viidessä kaupungissa: Lillehammerissa, Oslossa, Hamarissa, Gjøvikissä ja Øyerissä. Osallistujat ovat 15–18-vuotiaita. Mukana on kaikkiaan 1100 urheilijaa 70 maasta, 15 eri lajiryhmässä. Nuorten talviolympialaisiin osallistuu yhdeksän Vuokatti-Ruka-urheiluakatemian urheilijaa: kaksi maastohiihtäjää, kolme ampumahiihtäjää ja neljä lumilautailijaa, sekä neljä valmentajaa. 

Katselukerrat (6743)/Kommentit (0)

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy jättääksesi kommentin.

YHTEYSTIEDOT

Markkinatie 1
88610 SOTKAMO 


Instagram

© 2019 Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia