Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia - Uutiset

Kuosmanen triplamestaruuteen – Tegelberg tyttöjen ykkönen

Kuosmanen triplamestaruuteen – Tegelberg tyttöjen ykkönen

Kirjoittaja: vrua-admin/perjantai 31. tammikuuta 2020/Kategoriat: Uutiset

Arvostele tämä artikkeli:
5.0

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian pesäpalloilijoiden perinteisen Karhu-Pesis taitokilpailun pudotuspelit kisattiin maanantaina 27.1. Vuokattihallissa. Yhdeksän parasta urheilulukion pesäpallomiestä ja –naista kilvoitteli arvostetun kilpailun mestaruudesta kolmen kisaajan erissä. Tapahtumassa alkoi olla jo urheilujuhlan tuntua, sillä Vuokattihallissa oli lähes satapäisen yleisön lisäksi useamman kameran kuvaustiimi, joka tuotti tapahtumasta livelähetyksen Ruutu-palveluun.

Runkosarjan perusteella kummankin sarjan kolme parasta selvittivät tiensä suoraan välieriin. Tyttöjen sarjassa kärkikolmikoksi selvisivät ensimmäisen vuosikurssin Johanna Pirskanen ja Tiia Jokela, sekä kolmannen vuosikurssin Oona Tuononen. Poikien runkosarja päättyi niin ikään nuorimmaisten komennossa, kun Aapo Komulainen nappasi kärkisijan ennen kolmannen vuosikurssin Kalle Kuosmasta ja Rasmus Surakkaa. Sijat 4-9 kisasivat ensin puolivälierävaiheen. Pudotuspelit miteltiin radalla, johon sisältyi taitotehtäviä ulko- ja sisäpelisuorituksissa, pallonhallintaosio ja fysiikkarasti. Viimeisenä suorituspaikkana oli paineensietokykyä haastava kahden peräkkäisen onnistumisen tehtävä, jossa lyötiin ensin rajanäpäys ja viimeisenä peruslyönti.

Tyttöjen välieräkuusikkoon tiensä raivasivat myös Salla Tegelberg, Johanna Karjanlahti sekä Inka Soini. Ensimmäisessä välierässä nähtiin pelkästään paikallista väriä, kun Kajaanin Pallokerhon Jokela, Tuononen ja Tegelberg ottivat mittaa toisistaan. Runkosarjan tuloksilla ei ollut enää väliä, kun Tegelberg raivasi tiensä viidenneltä sijalta suoraan loppuotteluun Jokelan jäädessä kakkosena jännittämään aikavertailun tulosta. Toisessa välierässä taas mittelivät Pirskasen lisäksi Karjanlahti ja Soini. Tästä välierästä saatiin lopulta kaksi finalistia, kun Pirskanen nappasi ykkössijan ja Karjanlahti suoritti radan edellisen erän Jokelaa nopeammin – jatkoon meni siis kaksi Siilinjärven Pesiksen kasvattamaa Johannaa, joista Karjanlahti edustaa nykyisin Seinäjoen Maila-Jusseja. Finaalikierroksesta muodostui lopulta täpärääkin täpärämpi näytös, jossa Salla Tegelberg täräytti mestaruuteen oikeuttavan peruslyöntionnistumisen vain noin sekunti ennen kakkoseksi sijoittunutta Pirskasta. Mestaruus oli Tegelbergille ensimmäinen ja Salla oli silminnähden liikuttunut voitostaan. ”Yksi suoritus kerrallaan mentiin. Oma tavoitteeni kisassa oli onnistua itse paremmin kuin viime vuonna. Tästä on hyvä jatkaa kesää kohti!”, kertoi Tegelberg voittonsa jälkeen.

Poikien kisassa välieriin taistelivat kärkitrion lisäksi Aatu Saastamoinen, Ville Vierimaa ja Ilmari Kustula. Ensimmäisessä välierissä mittelivät Sotkamon Jymyä edustavan kaksinkertaisen hallitsevan mestarin Kalle Kuosmasen lisäksi Imatran Pallo-Veikkojen Rasmus Surakka, sekä Haapajärven Pesä-Kiilojen Ilmari Kustula. Tämä erä ei yllätyksiä sisältänyt, sillä ennakkosuosikin viittaa kantanut Kuosmanen nappasi vakuuttavan voiton runkosarjan kolmanneksi sijoittuneen Surakan edetessä aikavertailuun kakkostilan myötä. Poikien toinen välierä oli tyttöjen ensimmäisen erän tapaan paikallisvärin näytöstä: toisistaan mittaa otti Sotkamon Jymyn kolmikko Aapo Komulainen, Aatu Saastamoinen ja Ville Vierimaa. Jos ensimmäisen erä sujui ”käsikirjoituksen” mukaan, niin toinen erä olikin sitten yllätyksellisempi. Suoran välieräpaikan vei Saastamoinen ja runkosarjan voittanut Komulainen jätettiin nuolemaan näppejään, kun Vierimaa vei kakkospaikan ja etenikin paremman ajan turvin loppuotteluun. Finaalissakin nähtiin siis kolme violettioranssiin pukeutunutta kisaajaa. Loppuottelu oli tyttöjen kisan tavoin tiukka ja jännittävä näytös. Kuosmanen ja Saastamoinen etenivät rinta rinnan viimeiselle rastille saakka, missä molemmilla oli useita tilaisuuksia ratkaista peli. Kokemus oli kuitenkin valttia, kun Kalle Kuosmanen iski lopulta pallon verkkoon ja juhli kolmatta peräkkäistä voittoaan. Tähän saavutukseen ei kisan viisitoistavuotisen historian aikana ollut yltänyt yksikään urheilija ennen Kuosmasta! ”Voiton avain oli perusvarma suorittaminen. Tiukille se finaalivoitto meni, mutta niin pitääkin. Työnteko jatkuu kohti pelikautta!”, sanaili nöyränä pysynyt Kuosmanen.

 

Karhupesis-taitokilpailun voittajat

Naiset:

2005 Anu Pulkkinen
2006 Johanna Tallgren
2007 Marjukka Urpelainen
2008 Anne Tolonen
2009 Marjo Järvitalo
2010 Jenna Hakkarainen
2011 Laura Määttä
2012 Laura Määttä
2013 Vilma Leinonen
2014 Saana Sumén
2015 Iina Lehtinen
2016 Jutta Myllyniemi
2017 Roosa Hussa
2018 Sohvi Korhonen
2019 Selina Saarenpää
2020 Salla Tegelberg

Miehet:

2005 Harri Savander
2006 Panu Kurkinen
2007 Lauri Kivinen
2008 Jyri Suhonen
2009 Lauri Kivinen
2010 Jari Komulainen
2011 Roni Vartama
2012 Roni Vartama
2013 Saku Hakkarainen
2014 Valentin Ikonen
2015 Topi Korhonen
2016 Valtteri Piirainen
2017 Kalle-Tapio Huusko
2018 Kalle Kuosmanen
2019 Kalle Kuosmanen
2020 Kalle Kuosmanen

Katselukerrat (2189)/Kommentit (0)

Tagit:

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy jättääksesi kommentin.

YHTEYSTIEDOT

Markkinatie 1
88610 SOTKAMO 


Instagram

© 2020 Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia