Valmennus


Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian urheilijan polku mahdollistaa saumattoman harjoittelun opiskelun ohella aina yläasteelta varusmiespalvelukseen ja korkeakouluopintoihin asti. Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian valmentajat ovat alansa arvostettuja osaajia, joiden ohjauksessa voit valmistautua maailman huipulle. 
 

Yläkoululaiset 7.-9. lk.

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian urheilijan polun ensimmäinen vaihe alkaa jo yläasteella. Valmennukseen yläasteen aikana on erilaisia vaihtoehtoja lajista riippuen. 

Yläkoululeiritykset

Maastohiihdossa, ampumahiihdossa, yhdistetyssä, lumilautailussa, pesäpallossa ja lentopallossa järjestetään Vuokatissa yläkoulu-ikäisille nuorille lupauksille lajeittain 3-6 viikon mittaista leirijaksoa lukuvuodessa. Leiripäivään sisältyy aamiainen, aamuharjoitus, lounas ja iltapäivällä opiskelua Tenetin koululla. Urheilijaryhmää opettaa Tenetin koulun yhdysopettaja, joka on yhteydessä urheilijan omaan kouluun. Koulupäivän jälkeen vuorossa on iltaharjoitus ja päivällinen. Ohjattuja harjoituksia tulee viikossa vähintään 15. Urheilijat majoittuvat ja ruokailevat Vuokatin urheiluopistolla. Hinta on noin 60,00 €/vrk sis. valmennuksen sekä majoituksen ja täysihoidon iltapalalla Vuokatin urheiluopistolla, lounas koululla.

Alppihiihdossa ja freestylehiihdossa järjestetään 4-5 viikon leiriä lajeittain lukuvuodessa Kuusamossa/ Rukalla. Leiripäivään sisältyy aamiainen, aamuharjoitus, lounas ja iltapäivällä opiskelua Kuusamo-opistolla. Koulupäivän jälkeen vuorossa on iltaharjoitus ja päivällinen. Urheilijat majoittuvat ja ruokailevat Kuusamo-opistolla.

Tutustu lisää: freestylehiihdon ja alppihiihdon leirit

Alppihiihdon 89-Tiimi 

Alppihiihtäjille on lisäksi Rukan alppikoulun oma yläkoulutiimi, joka harjoittelee ja kilpailee alppikoulun mukana ympäri vuoden. Urheilijat voivat käydä koulua joko Kuusamossa tai kotipaikkakunnalla ja osallistua alppikoulun päivittäis- ja leirivalmennukseen. Tutustu: 89-Tiimi

Urheiluakatemiakerhot

Jalkapallossa, salibandyssä ja jääkiekossa voi osallistua urheiluakatemiavalmennukseen Kajaanin yläkoulujen urheiluakatemiakerhoissa. Harjoituksia järjestetään maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 15-17. 

Harjoituspaikat:
Jalkapallo: Liikuntapuisto/pallohalli
Jääkiekko: Jäähalli/Vimpelinlaakson urheilukeskus
Salibandy: Kajaanihalli

Urheiluakatemian yleisvalmennus valinnaisaineena

Vuokatissa Tenetin koulun omille urheilijoille on lisäksi tarjolla akatemiamalli, joka mahdollistaa valmennuksen kahdesta kolmeen aamuun viikossa. Kilpaurheilua harrastava Tenetin koulun oppilas voi valita urheiluakatemian yleisvalmennuksen valinnaisaineeksi. 7lk:n toiminta keskittyy yleistaitojen harjoitteluun. 8. ja 9. luokan aikana harjoittelussa yhdistyvät yleistaidot, lajitaidot ja ominaisuusharjoittelu. 7lk: aikana harjoitukset ovat kolme kertaa viikossa, joista yksi kerta on kouluajalla ja kaksi kertaa on aamulla ennen koulun alkua klo 7.30 - 8.30. Kahdeksannella luokalla harjoitukset pidetään kolme kertaa viikossa, joista yksi on aamulla ennen koulun alkua klo 7.30 - 8.30. Oppilas saapuu klo 7.30 alkaviin aamuharjoituksiin omalla kyydillä. 9lk:lla harjoitukset pidetään kaksi kertaa viikossa.
 

2. asteen opiskelijat

Urheiluakatemiavalmennus toisen asteen oppilaitoksissa opiskeleville urheilijoille kattaa päivittäisvalmennusta 6-10 kertaa viikossa opintoihin sovitettuna. Valmennus on kokonaisvaltaista valmennusta ml. lajitekniikat, voima- ja muu tukiharjoittelu, harjoituskuormituksen hallinta ja yksilöllisten ominaisuuksien kehittäminen. Päivittäisvalmennusta saa kaikissa akatemian 12 lajissa. Urheilijat saavat etuja suorituspaikkamaksuista. Lajista riippuen lukuvuoden aikana järjestetään lisäksi harjoitusleirejä omakustannehintaan. 
 

Varusmiespalvelusta suorittavat

Kainuun prikaati tarjoaa varusmiehilleen mahdollisuuden pyrkiä Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian valmennusryhmiin. Valmennusryhmään kuulumiseen sisältyy osallistuminen ohjattuun päivittäisvalmennukseen, testi- ja seurantapalvelut lajikohtaisesti sekä mahdollisuus osallistua ja valmistautua oman lajin kilpailuihin ja harjoituksiin palveluksen sallimissa puitteissa. Lumilajien urheilukoululaisille palvelusaika räätälöidään sovitettuna lajien kilpailukauteen. Katso lisää Kainuun prikaatin esittelysivulla.
 

3. asteen opiskelijat

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa on mahdollista jatkaa päivittäisvalmennusta jopa korkeakouluopintoihin saakka. Urheiluakatemiaan kuuluvia 3. asteen oppilaitoksia ovat Kajaanin ammattikorkeakoulu ja Jyväskylän yliopiston Vuokatin yksikkö. Harjoittelu on sisällä opintorakenteissa ja urheilijalle tarjotaan myös uraohjausta.

Tutustu tarkemmin eri lajien valmennukseen lajisivuillamme. Katso myös HAKUOHJEET.

YHTEYSTIEDOT

Postiosoite:
Markkinatie 1
88600 SOTKAMO

 


 


Instagram

© 2020 Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia