Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia - Historia

Historia

Akatemian historia alkaa vuonna 1976 perustetusta Sotkamon liikuntalukiosta. Vuonna 1994 liikuntalukio sai virallisen urheilulukio-statuksen ja nimi muuttui Sotkamon urheilulukioksi. Kehitysaskeleita otettiin edelleen vuonna 2010, kun perustettiin Vuokatti urheiluakatemia, joka on tehnyt tiivistä yhteistyötä alueen oppilaitosten kanssa aina yläkoulusta Sotkamon urheilulukioon.

Vuonna 2010 Vuokatti Urheiluakatemia aloitti akatemiavalmennuksen myös Kajaanissa jalkapallossa, jääkiekossa ja salibandyssa. Oppilaitoksista mukaan tuolloin tulivat Kainuun Ammattiopisto, Kajaanin Lukio ja Kajaanin Ammattikorkeakoulu ja Kainuun prikaati. Vuokatti-Ruka urheiluakatemiaa Kajaanissa edelsi 1997 perustettu Kajaanin jalkapalloakatemia. Kajaanin jalkapalloakatemia yhdisti opiskelun 2.- ja 3. asteella ja pelaamisen kajaanilaisissa jalkapalloseuroissa. Valmennuksesta vastasi Kajaanin Haka. 

Kuusamon alueella vastaavasti urheilijan polkua juniorista kohti kansainvälistä tasoa on tukenut Rukan alppikoulu, joka on työskennellyt Kuusamon lukion ja Kainuun ammattiopiston Kuusamon toimipisteen kanssa. Kuusamon alppihiihdon koulutus- ja valmennuskeskus, Rukan alppikoulu on toiminut syksystä 1995 lähtien. Freestylehiihto on ollut kiinteä osa toimintaa syksystä 2003 alkaen.

Näiden alueiden vahva urheiluosaaminen yhdistettiin 1.12.2013 uudessa Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa. Solmittu yhteistyö vahvistaa valmennusta, osaamista ja olosuhteita sekä luo parempaa arkea nuorelle urheilijalle. Yhdessä toimimisen toivotaan näkyvän yhä kehittyvänä ja laadukkaampana vuorovaikutuksena toimijoiden välillä.

Vuoden 2014 aikana urheiluakatemian toiminta on laajentunut myös Kajaanissa ja Kuusamossa yläkouluihin. Kuusamossa 7.-9. -luokkalaisille on tarjolla erilaisia valmennusleirityksiä ja Kajaanissa urheiluakatemiakerhoja.

 

YHTEYSTIEDOT

Postiosoite:
Markkinatie 1
88600 SOTKAMO

Instagram

© 2020 Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia