Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia - Hiihtolajit

Maastohiihto

Samaa latua Iivo Niskasen, Kerttu Niskasen ja Krista Pärmäkosken kanssa?

Sotkamon urheilulukio ja Vuokatin vaarat ovat tarjonneet jo vuosikymmenten ajan kasvualustan lukuisille menestyneille hiihtolajien urheilijoille. Kun tähän lisätään Vuokatin urheiluopiston vankat perinteet ja valmennusosaaminen, on nuorilla lupauksilla käytössään ainutlaatuinen kokonaisuus. Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia tarjoaa nyt nämä samat mahdollisuudet myös muiden oppilaitosten opiskelijoille ja Kainuun prikaatin varusmiehille. Maastohiihdon urheilijanpolku kulkee aina yläkoululeiritykstä korkeakouluopintoihin saakka!

Maastohiihdolla on Vuokatissa pitkät perinteet, joita vaalitaan edelleen ansiokkaasti Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian ja Vuokatin urheiluopiston toimesta. Vuokatin erinomaiset maastot ja olosuhteet houkuttelevat vuosittain maajoukkueita ympäri maailman harjoittelemaan alueelle. Akatemiaurheilijana pääset samoille laduille heidän kanssaan, myös hiihtoputkeen ja ensilumen ladulle.

Oppilaitokset: Sotkamon urheilulukio, Kainuun ammattiopisto (Vuokatti), Vuokatin urheiluopisto, Kainuun prikaati

Harjoituspaikat: Kaikki harjoituspaikat sijaitsevat Sompalan (lukiolaisten asuntolan) välittömässä läheisyydessä, joten välimatkojen kulkemiseen ei mene turhaan aikaa. Asuntola sijaitsee Vuokatin Urheiluopiston pihapiirissä ja ladut sekä rullarata lähtevät lähes ovelta. Vuonna 2011 uusitulta rullaradalta on suora pyörätieyhteys vaativampiin maastoihin Vuokatin vaaralle, jossa on myös sauvarinteet. UKK-vaellusreitti kulkee Urheiluopiston pihan kautta, ja lukuisille lenkkipoluille pääsee suoraan ovelta. Pallohalli, Vuokattihalli, punttisali, uimahalli, hiihtotunneli ja testiasema sijaitsevat kaikki samassa pihapiirissä. Samoilla harjoituspaikoilla harjoittelee vuosittain monet maailman johtavista hiihtomaajoukkueista.

Valmentajat: Esko Paavola, Vesa Mäkipää, Juho Halonen, Jussi Piirainen, Jussi Simula, Jaakko Halonen, Santeri Erola, Ville Maunuksela

Vuokatti-Ruka Urhieluakatemia - Lajit

YHTEYSTIEDOT

Postiosoite:
Markkinatie 1
88600 SOTKAMO

Instagram

© 2017 Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia