Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia - Hiihtolajit

Maastohiihto

Samaa latua Iivo Niskasen, Kerttu Niskasen ja Krista Pärmäkosken kanssa?

Sotkamon urheilulukio ja Vuokatin vaarat ovat tarjonneet jo vuosikymmenten ajan kasvualustan lukuisille menestyneille hiihtolajien urheilijoille. Kun tähän lisätään Vuokatin urheiluopiston vankat perinteet ja valmennusosaaminen, on nuorilla lupauksilla käytössään ainutlaatuinen kokonaisuus. Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia tarjoaa nyt nämä samat mahdollisuudet myös muiden oppilaitosten opiskelijoille ja Kainuun prikaatin varusmiehille. Maastohiihdon urheilijanpolku kulkee aina yläkoululeiritykstä korkeakouluopintoihin saakka!

Maastohiihdolla on Vuokatissa pitkät perinteet, joita vaalitaan edelleen ansiokkaasti Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian ja Vuokatin urheiluopiston toimesta. Vuokatin erinomaiset maastot ja olosuhteet houkuttelevat vuosittain maajoukkueita ympäri maailman harjoittelemaan alueelle. Akatemiaurheilijana pääset samoille laduille heidän kanssaan, myös hiihtoputkeen ja ensilumen ladulle.

Oppilaitokset: Sotkamon urheilulukio, Kainuun ammattiopisto (Vuokatti), Vuokatin urheiluopisto, Kainuun prikaati

Harjoituspaikat: Kaikki harjoituspaikat sijaitsevat Sompalan (lukiolaisten asuntolan) välittömässä läheisyydessä. Asuntola sijaitsee Vuokatin Urheiluopiston pihapiirissä, joten hiihtoladut ja rullarata ovat aivan vieressä. Rullaradalta on suora pyörätieyhteys vaativampiin maastoihin Vuokatinvaaralle, jota hyödynnetään muun muassa sauvarinneharjoittelussa. UKK-vaellusreitti kulkee myös Urheiluopiston pihan kautta, ja lukuisille lenkkipoluille pääsee suoraan ovelta. Pallohalli, Vuokattihalli, punttisali, uimahalli, hiihtotunneli ja testiasema sijaitsevat kaikki samassa pihapiirissä. Samoilla harjoituspaikoilla harjoittelee vuosittain monet maailman johtavista hiihtomaajoukkueista.

Yhteystiedot

 

Vuokatti-Ruka Urhieluakatemia - Lajit

YHTEYSTIEDOT

Postiosoite:
Markkinatie 1
88600 SOTKAMO

Instagram

© 2020 Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia