Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia - Freestyle

Freestyle

AJ Kemppainen, Pekka Hyysalo, Jouni Pellinen, Aleksi Patja, Lauri Kivari. Tuttuja nimiä?

Freestylehiihto tuli Rukan alppikoulun lajivalikoimaan 2003 alppihiihdon lisäksi. Tuolloin freestylen lajeista löytyi kumparelasku ja hieman myöhemmin ski cross ja ski slopestyle. Vuonna 2014 alppikoulu tarjoaa freestylen lajeikseen ski slopestylen ja ski halfpipen. Rukalla pitkä kotimaan lumikausi ja hyvät harjoitteluolosuhteet ovat mahdollistaneet monelle lahjakkuudelle hyvän harjoitteluympäristön.

Rukan alppikoulu on toiminut usealle ponnahduslautana maailman kärkikahinoihin. Freestylelajeista Ski Halfpipe ja Ski Slopestyle olivat ensimmäistä kertaa mukana Sotshin vuoden 2014 talviolympialaisissa. Tunnettuja kasvattejamme ja arvokisaedustajia ovat muun muassa Aleksi Patja ja Lauri Kivari sekä Jouni Pellinen Ski Crossissa, AJ Kemppainen Halfpipessä ja Otso Räisänen Slopestylessä. Oletko sinä seuraava tähän ryhmään?

Oppilaitokset: Kuusamon lukio, Kainuun ammattiopisto (Kuusamon toimipiste).

Harjoituspaikat: Ruka, Kuusamon liikuntakeskus ja lähialueilta Kemijärven vesihyppyri, Vuokatin Rinteet ja sisätunneli, Angry Birds -freestylehalli sekä Rovaniemellä rollohalli ja urheiluopisto.

Yhteystiedot

Rukan alppikoulu

 

YHTEYSTIEDOT

Postiosoite:
Markkinatie 1
88600 SOTKAMO

Instagram

© 2020 Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia