Ampumahiihto

Samaa latua Kaisa Mäkäräisen ja Mari Laukkasen kanssa?

Sotkamon urheilulukio ja Vuokatin vaarat ovat tarjonneet jo vuosikymmenten ajan kasvualustan lukuisille menestyneille hiihtolajien urheilijoille. Kun tähän lisätään Vuokatin urheiluopiston vankat perinteet ja valmennusosaaminen, on nuorilla lupauksilla käytössään ainutlaatuinen kokonaisuus. Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia tarjoaa nyt nämä samat mahdollisuudet myös muiden oppilaitosten opiskelijoille ja Kainuun prikaatin varusmiehille. Ampumahiihdon urheilijanpolku kulkee aina yläkoululeiritykstä korkeakouluopintoihin saakka!

Ampumahiihtäjät pääsevät niin ikään nauttimaan Vuokatin urheiluopiston olosuhteista. Ampumarata on valaistu ja osittain katettu. Ampumahiihdossa Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia tekee vahvaa yhteistyötä Ampumahiihtoliiton sekä Kainuun prikaatin kanssa.

Oppilaitokset: Sotkamon urheilulukio, Kainuun ammattiopisto, Vuokatin urheiluopisto, Kainuun prikaati

Harjoituspaikat: Kaikki harjoituspaikat sijaitsevat Sompalan (lukiolaisten asuntolan) välittömässä läheisyydessä, joten välimatkojen kulkemiseen ei mene turhaan aikaa. Asuntola sijaitsee Vuokatin Urheiluopiston pihapiirissä ja ladut sekä rullarata lähtevät lähes ovelta. Vuonna 2011 uusitulta rullaradalta on suora pyörätieyhteys vaativampiin maastoihin Vuokatin vaaralle, jossa on myös sauvarinteet. 33-paikkainen ampumarata on keskellä hyvin hoidettua latuverkostoa ja rullarataa. UKK-vaellusreitti kulkee Urheiluopiston pihan kautta, ja lukuisille lenkkipoluille pääsee suoraan ovelta. Pallohalli, Vuokattihalli, punttisali, uimahalli, hiihtotunneli ja testiasema sijaitsevat kaikki samassa pihapiirissä. Samoilla harjoituspaikoilla harjoittelee vuosittain monet maailman johtavista ampumahiihtomaajoukkueista.

Valmentajat Niko Aapajärvi, Maija Holopainen

Ota rohkeasti yhteyttä niin kerromme lisää!!

Vuokatti-Ruka Urhieluakatemia - Lajit

YHTEYSTIEDOT

Postiosoite:
Markkinatie 1
88600 SOTKAMO

Instagram

© 2017 Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia