Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia - Hiihtolajit

Hiihtolajit

Samaa latua Iivo Niskasen, Kerttu Niskasen, Krista Pärmäkosken, Kaisa Mäkäräisen ja Jaakko Talluksen kanssa?

Sotkamon urheilulukio ja Vuokatin vaarat ovat tarjonneet jo vuosikymmenten ajan kasvualustan lukuisille menestyneille hiihtolajien urheilijoille. Kun tähän lisätään Vuokatin urheiluopiston vankat perinteet ja valmennusosaaminen, on nuorilla suksijoilla käytössään ainutlaatuinen kokonaisuus. Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia tarjoaa nyt nämä samat mahdollisuudet myös muiden oppilaitosten opiskelijoille ja Kainuun prikaatin varusmiehille.

Hiihtolajien yläkouluikäisille lupauksille on tarjolla leiritysmalli, jossa he saapuvat Vuokattiin viikoksi 4-6 kertaa lukuvuoden aikana ja käyvät samalla koulua viereisessä Tenetin yläkoulussa. Latu on siis auki aina yläkoulusta korkeakouluopintoihin saakka!
 

Maastohiihto

Maastohiihdolla on Vuokatissa pitkät perinteet, joita vaalitaan edelleen ansiokkaasti Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian ja Vuokatin urheiluopiston toimesta. Vuokatin erinomaiset maastot ja olosuhteet houkuttelevat vuosittain maajoukkueita ympäri maailman harjoittelemaan alueelle. Akatemiaurheilijana pääset samoille laduille heidän kanssaan, myös hiihtoputkeen ja ensilumen ladulle.

Oppilaitokset: Tenetin yläkoulu, Sotkamon urheilulukio, Kainuun ammattiopisto (Vuokatti), Vuokatin urheiluopisto, Kainuun prikaati

Harjoituspaikat: Kaikki harjoituspaikat sijaitsevat Sompalan (lukiolaisten asuntolan) välittömässä läheisyydessä, joten välimatkojen kulkemiseen ei mene turhaan aikaa. Asuntola sijaitsee Vuokatin Urheiluopiston pihapiirissä ja ladut sekä rullarata lähtevät lähes ovelta. Vuonna 2011 uusitulta rullaradalta on suora pyörätieyhteys vaativampiin maastoihin Vuokatin vaaralle, jossa on myös sauvarinteet. UKK-vaellusreitti kulkee Urheiluopiston pihan kautta, ja lukuisille lenkkipoluille pääsee suoraan ovelta. Pallohalli, Vuokattihalli, punttisali, uimahalli, hiihtotunneli ja testiasema sijaitsevat kaikki samassa pihapiirissä. Samoilla harjoituspaikoilla harjoittelee vuosittain monet maailman johtavista hiihtomaajoukkueista.

Valmentajat: Esko Paavola, Vesa Mäkipää, Juho Halonen, Jussi Piirainen, Jussi Simula, Jaakko Halonen, Santeri Erola, Ville Maunuksela

Mäki ja yhdistetty

Yhdistetyn urheilijoilla on käytössään Vuokatin urheiluopiston ympärivuotiseen käyttöön soveltuvat hyppyrimäet. Ammattitaitoista valmennusta tarjoavat urheiluopiston valmentajat.

Oppilaitokset: Tenetin yläkoulu, Sotkamon urheilulukio, Kainuun ammattiopisto (Vuokatti), Vuokatin urheiluopisto, Kainuun prikaati

Harjoituspaikat: Kaikki harjoituspaikat sijaitsevat Sompalan (lukiolaisten asuntolan) välittömässä läheisyydessä, joten välimatkojen kulkemiseen ei mene turhaan aikaa. Asuntola sijaitsee Vuokatin Urheiluopiston pihapiirissä ja ladut sekä rullarata lähtevät lähes ovelta. Vuonna 2011 uusitulta rullaradalta on suora pyörätieyhteys vaativampiin maastoihin Vuokatin vaaralle, jossa on myös sauvarinteet. Ympärivuotiseen käyttöön soveltuvat hyppyrimäet löytyvät urheiluopiston pihapiiristä. UKK-vaellusreitti kulkee Urheiluopiston pihan kautta, ja lukuisille lenkkipoluille pääsee suoraan ovelta. Pallohalli, Vuokattihalli, punttisali, uimahalli, hiihtotunneli ja testiasema sijaitsevat kaikki samassa pihapiirissä. Samoilla harjoituspaikoilla harjoittelee vuosittain monet maailman johtavista maajoukkueista.

Valmentajat: Antti Kuisma, Kari Pätäri

Ampumahiihto

Ampumahiihtäjät pääsevät niin ikään nauttimaan Vuokatin urheiluopiston olosuhteista. Ampumarata on valaistu ja osittain katettu. Ampumahiihdossa Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia tekee vahvaa yhteistyötä Ampumahiihtoliiton sekä Kainuun prikaatin kanssa.

Oppilaitokset: Tenetin yläkoulu, Sotkamon urheilulukio, Kainuun ammattiopisto, Vuokatin urheiluopisto, Kainuun prikaati

Harjoituspaikat: Kaikki harjoituspaikat sijaitsevat Sompalan (lukiolaisten asuntolan) välittömässä läheisyydessä, joten välimatkojen kulkemiseen ei mene turhaan aikaa. Asuntola sijaitsee Vuokatin Urheiluopiston pihapiirissä ja ladut sekä rullarata lähtevät lähes ovelta. Vuonna 2011 uusitulta rullaradalta on suora pyörätieyhteys vaativampiin maastoihin Vuokatin vaaralle, jossa on myös sauvarinteet. 33-paikkainen ampumarata on keskellä hyvin hoidettua latuverkostoa ja rullarataa. UKK-vaellusreitti kulkee Urheiluopiston pihan kautta, ja lukuisille lenkkipoluille pääsee suoraan ovelta. Pallohalli, Vuokattihalli, punttisali, uimahalli, hiihtotunneli ja testiasema sijaitsevat kaikki samassa pihapiirissä. Samoilla harjoituspaikoilla harjoittelee vuosittain monet maailman johtavista ampumahiihtomaajoukkueista.

Valmentajat Niko Aapajärvi, Maija Holopainen

Ota rohkeasti yhteyttä niin kerromme lisää!!

Vuokatti-Ruka Urhieluakatemia - Lajit

YHTEYSTIEDOT

Postiosoite:
Markkinatie 1
88600 SOTKAMO

Instagram

© 2018 Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia