Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia - Hakeminen

Hakeminen

Haku akatemian oppilaitoksiin tapahtuu oppilaitosten normaalin hakumenettelyn kautta. Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian valmennusryhmiin hakevat urheilijat hakevat lisäksi erillisellä lomakkeella haluamaansa valmennusryhmään, ja hakijat kutsutaan oman lajinsa pääsykokeisiin. Yläkouluryhmien valmennus tapahtuu peruskouluopetuksen ohella ja yläkouluryhmiin pyrkivät urheilijat hakevat vain valmennusryhmään tai leireille.

Opiskelupaikan saatuaan urheilija rakentaa yhdessä oppilaitoksen edustajan kanssa henkilökohtaisen opintosuunnitelman ja neuvottelee muista mahdollisista joustotarpeista.

Tutustu hakuohjeisiin tällä sivulla. 

 

Yläkoululeiritykset

Vuokatin Tenetin yläkoulun ja lajiliittojen kanssa yhteistyössä toteutettavat leiritykset yläkoululaisille Vuokatissa ovat käynnissä ympäri lukuvuoden. Lajivalmennusta järjestetään Vuokatissa kuudessa lajissa: maastohiihto, ampumahiihto, yhdistetty, lumilautailu, pesäpallo, lentopallo. Lukuvuoden aikana kukin laji järjestää 3-6 viikon mittaista leiriä. 

Alpihiihdossa ja freestylehiihdossa järjestetään 13-17-vuotiaille 4-5 viikon leiriä lajeittain lukuvuodessa Kuusamossa/ Rukalla yhteistyössä Rukan alppikoulun ja Kuusamo-opiston kanssa.


Pesäpallon yleisleiritykset 2016-2017

Vuokatti-Ruka urheiluakatemian pesiksen yläkoululeireillä sinua odottavat Mikko Kuosmanen, Mikko Huotari, Niina Sippola sekä vierailevat tähdet Sotkamon Jymyn superpesisjoukkueesta! Vuokatissa järjestetään jo neljäntenä vuotenä peräkkäin suuren suosion saanut yleisleiritys, jossa on omat ryhmät 7-, 8- ja 9-luokkalaisille. Katso video: https://www.youtube.com/watch?v=rwhsderjTpc

Leireillä keskitymme lajitaitojen ja perustaktiikan sekä yleisvalmennukseen unohtamatta tärkeintä eli koulunkäyntiä, sillä nuoret suorittavat opintojaan leiriviikon aikana Tenetin yläkoulussa opettajan johdolla. Vierailevina tähtinä mm. Jani Komulainen kertoo omasta urastaan ja harjoittelustaan, Toni Kohonen opastaa lukkarin saloihin, Niilo Piiponniemi valaisee kopparipelaamista sekä etenemisen metkuja sekä Immo ja Kosti Rautiainen näyttää mallia urheilijan elämäntavoista.

Jokaisesta ikäryhmästä aktiivisin leiriläinen tullaan palkitsemaan Karhu-Pesiksen tuotepalkinnolla.

Leiriviikot

7-luokkalaiset: 44, 49 ja 7

8-luokkalaiset: 41, 46 ja 3

9-luokkalaiset 39, 50 ja 5

Ryhmäkoko on maksimissaan 12 urheilijaa/ikäluokka.

Majoitus

Leiriläiset majoittuvat Vuokatin urheiluopistolla hotellitason kahden tai kolmen hengen huoneissa.

Hinta

Leirin hinta on 61,75€/vuorokausi sisältäen majoituksen, opetuksen ja valmennuksen lisäksi aamupalan, lounaan, päivällisen ja iltapalan.

Valinta

Valmentajat valitsevat hakemusten ja videoiden perusteella leiriläiset.

Valinnat tehdään viikolla 34 ja siitä ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Päivän rakenne

Opiskelu

Leiriläiset opiskelevat opettajan johdolla n. 3 tuntia joko aamupäivällä tai iltapäivällä Tenetin yläkoulussa, joka sijaitsee noin kilometrin päässä Vuokatin urheiluopistosta. Opettaja on aina ennen leiriviikkoa jokaisen leiriläisen luokanvalvojaan yhteydessä.

Harjoitukset

Päivässä harjoituksia on yleensä 2-3, jotka pitävät sisällään lajiharjoittelua ja tukiharjoituksia (nopeus, voiman tekniikat, kestävyys, motoriikka, huoltava). Lisäksi leirillä on aina 1-3 luentoa leirin teemoihin liittyen.

Hakulomake

Hae leiritykseen oheisella lomakkeella 15.8.2016 mennessä:

https://my.surveypal.com/ylakoululeiritys

Lisätiedot:

Niina Sippola 040 5270853, niina.sippola@vrua.fi

Mikko Kuosmanen 0400 350821, mikko.kuosmanen@vrua.fi

 

Pesäpallon lukkarileirit 2016-2017, Vuokatti

Haku lukuvuoden 2016-2017 yläkoululeiritykseen päättyy 15.8.2016 Lähetä vapaamuotoinen hakemus 15.8.2016 mennessä sähköpostitse osoitteeseen mikko.kuosmanen@vrua.fi.

Hakemuksessa tulee olla seuraavat tiedot:

1. Sukunimi, etunimi

2. Syntymäaika

3. Kotiosoite (täydellisenä)

4. Puhelin ja sähköpostiosoite

5. Seura/t

6. Pelaajatausta, tavoitteesi lukkarina

7. Koulun nimi

8. luokanvalvojan nimi, sähköposti ja puhelinumero

9. huoltajan nimi, sähköposti ja puhelinnumero

Mainitse hakemuksessa lisäksi lukkarointivuodet sekä saavutukset pesäpalloilijana (mitalit, arvo-ottelut yms.).

Valinnat leireille tehdään viikon 33 aikana ja tulokset ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Lisätietoja: Mikko Kuosmanen 0400 350821, mikko.kuosmanen@vrua.fi

 

Ampumahiihdon ja maastohiihdon leiritykset 2016-2017, Vuokatti

Hakijoiden tulee olla tulevana lukuvuonna 7.-9. lk:n oppilaita, eli 2001-2003 syntyneitä. Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 29.4.2016 mennessä sähköpostitse osoitteeseen vesa.makipaa@sotkamonlukio.fi. Hakemuksesta tulee ilmetä hakijan nimi, syntymäaika, hiihtoseura, kotikunta, yhteystiedot (osoite, puhelin, sähköposti), vanhempien yhteystiedot sekä koulun nimi ja yhteystiedot.

Lisäksi hakemuksessa tulee ilmetä seuraavat tulokset:

  • maastohiihdon leirityshakemuksissa tulee mainita maastohiihdon Hopeasomman loppukilpailun ja KLL:n mestaruushiihtojen tulokset kahden viimeisen kauden osalta
  • ampumahiihdon leirityshakemuksissa tulee mainita SM-ampumahiihtojen ja Lapua Junior Cupin tulokset kahden viimeisen kauden osalta.

Maastohiihdon leiriryhmiin valitaan n. 60 urheilijaa ja ampumahiihdon leirityksiin n. 20 urheilijaa. Urheilijavalinnat tehdään heti hakuajan umpeuduttua ja niistä tiedotetaan 13.5.2016 mennessä SMH:n, Suomen ampumahiihtoliiton ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian internetsivuilla. Valituille tiedotetaan valinnasta myös sähköpostitse. 01 – ja 02 -syntyneille annamme painoarvoa valinnassa tänä vuonna toiminnassa mukana olleille jatkuvuuden takia. 

Lisätiedot:

Maastohiihdon yläkoululeireille hakeminen     Ampumahiihdon yläkoululeireille hakeminen

Maastohiihto
Vesa Mäkipää 045 1133 008, vesa.makipaa@vrua.fi 
Jussi Simula 044 371 6364, jussi.simula@vrua.fi

Ampumahiihto
Maija Holopainen, 050 336 0939, maija.holopainen@vrua.fi
 

Lumilautailun yläkoululeiritykset 2016-2017, Vuokatti

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 10.5.2016 mennessä sähköpostitse osoitteeseen jussi.rasanen@fsa.fi. Hakemuksesta tulee ilmetä hakijan nimi, syntymäaika, seura, kotikunta, koulun nimi, yhteystiedot (osoite, puhelin, sähköposti), stanssi (regular vai goofy), sponsorit ja mahdolliset allergiat sekä loukkaantumiset. Lisäksi haluamme tietää lumilautailutaustastasi ( tuntia / kertaa / vko, kauanko harrastanut), muut harrastukseksesi (tuntia / harjoituskerrat / vko, kauanko harrastanut), SM-kisojen ja Suomi Tour -kiertueen ja mahdollisten muiden kisojen sijoituksesi viimeiseltä kahdelta vuodelta sekä video- ja valokuvalinkit, jos olet kuvannut kahden viime kauden aikana. Liitä mukaan myös vapaamuotoinen teksti, miksi haluaisit lumilautailun yläkoululeiritykseen.

Urheilijavalinnat tehdään heti hakuajan umpeuduttua, ja niistä tiedotetaan 31.5.2016 mennessä Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian ja Suomen Lumilautaliiton internetsivuilla fsa.fi. Valituille tiedotetaan valinnasta myös sähköpostitse tai puhelimitse. Hakijoiden tulee olla 7., 8. tai 9. luokan oppilaita. Valituksi tuleminen edellyttää sitoutumista osallistumiseen muodostetun ryhmän kaikille leireille.

Lisätiedot:
Jussi Räsänen 040 1670110, jussi.rasanen@fsa.fi

 

Alppi- ja freestylehiihdon yläkoululeiritykset ja -valmennus, Kuusamo/ Ruka

Alppi- ja freestylehiihdon yläkoululeireille ilmoittautuminen tapahtuu nettilomakkeella. Katso alppi- ja freestylehiihdon yläkoululeirien ajankohdat ja lisätiedot. 

Hakuaika alppi- ja freestylehiihdon Yläkoulutiimiin päättyy 31.3.2016. Pääsykokeet järjestetään keväällä 2016. Yläkoulutiiläiset harjoittelevat vuoden ympäri Rukan alppikoululaisten mukana. Kaikki hakijat kutsutaan testeihin. Tutustu alppikoulun yläkoulutiimi-toimintaan.

Lisätiedot ja hakutiedot.
 

Urheiluakatemian yleisvalmennus valinnaisaineena, Vuokatti

Haku urheiluakatemian paikalliseen yläkouluryhmään Vuokatissa tapahtuu 6 lk:lle jaettavalla valinnaisaineiden valintakortilla. Kilpaurheilua harrastava Tenetin yläkoulun oppilas voi valita urheiluakatemian yleisvalmennuksen 7 lk:n valinnaisaineeksi rastittamalla sen valintakortista. Valinnan tehneet kutsutaan pääsykokeisiin, jotka järjestetään maalis-huhtikuun vaihteessa. 7 lk: aikana harjoitukset ovat kolme kertaa viikossa, joista yksi kerta on kouluajalla ja kaksi kertaa on aamulla ennen koulun alkua klo 7.30 - 8.30. Oppilas saapuu klo 7.30 alkaviin aamuharjoituksiin omalla kyydillä. 7 lk:n toiminta keskittyy yleistaitojen harjoitteluun.

7 lk:n keväällä valitaan valinnaisaineet 8. ja 9. luokalle. Jos oppilas valitsee urheiluakatemian, hän sitoutuu ryhmään 8. ja 9. luokan ajaksi. (Lisäksi oppilaalla on mahdollisuus valita yksi muu valinnaisaine, jota hän opiskelee 8. ja 9. luokan ajan. ) 8. Luokalla harjoitukset pidetään kolme kertaa viikossa, joista yksi on aamulla ennen koulun alkua klo 7.30 - 8.30. Oppilas saapuu klo 7.30 alkaviin aamuharjoituksiin omalla kyydillä. 9lk:lla harjoitukset pidetään kaksi kertaa viikossa. 8. ja 9. luokan aikana harjoittelussa yhdistyvät yleistaidot, lajitaidot ja ominaisuusharjoittelu.

 

Sotkamon urheilulukio

Yleisohjeet hakeutumisesta toisen asteen koulutukseen:

Urheilulukio on mahdollisuus yhdistää tavoitteellinen lukio-opiskelu ja huipulle tähtäävä valmentautuminen. Hakeminen Sotkamon urheilulukioon tapahtuu opintopolku.fi kautta. Hakuaika toisen asteen koulutukseen alkaa 23.2.2016 klo 08:00 ja päättyy 15.3.2016 klo 15:00. Pääsykokeet järjestämme huhtikuun aikana kaikissa lajeissa.

Peruskoululainen hakee urheilulukioon yhteisvalinnassa seuraavien vaiheiden kautta:

1. Oppilaitoshaku tapahtuu Opintopolku-järjestelmän kautta
2. Erityisen koulutustehtävän urheiluoppilaitoksiin haettaessa urheilija täyttää haun yhteydessä myös urheilijatietolomakkeen Hakulomake urheiluoppilaitoksiin 2016, joka pitää palauttaa 15.3.2016 mennessä osoitteeseen: Sotkamon lukio, Markkinatie 1, 88600 Sotkamo.
3. Liitä mukaan kopio viimeisestä joulutodistuksestasi.
4. Hakuprosessi ja urheiluoppilaitosten opiskelijavalinnan kriteerit 2016 

Tarkempia tietoja Sotkamon urheilulukion sivuilla.

 

Kuusamon lukio

Kuusamon lukioon haluavat hakevat kouluun yhteishaun kautta. Haku tehdään Opetushallituksen verkkopalvelussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Haku toisen asteen koulutukseen alkaa 23.2.2016 ja päättyy 15.3.2016. Lisäksi haetaan erillisellä hakemuksella Rukan alppikouluun. Alppivalmennusryhmään hakemus on jätettävä jo 1.1.2016 mennessä (testit ovat Rovaniemellä 19.-20.1.2016) ja freestylehiihdon hakemus 18.1.2016 mennessä (testit ovat 21.-22.1.2016 Rukalla ja Kuusamossa). Aikaisemman urheilumenestyksen lisäksi lukion aloittaville alppi- ja freestylehiihtäjille on suosituksena, että peruskoulun päästötodistuksen lukuaineiden keskiarvo on vähintään 7,7. Alppi- ja freestylekouluun voi hakea myös kesken lukio-opintojen.

Lisätiedot: Rukan alppikoulun hakuohjeet ja Kuusamon lukion sivuilta.

 

Kajaanin lukio

Hakeminen Kajaanin lukioon tapahtuu yhteishaun kautta osoitteessa opintopolku.fi. Hakuaika on 23.2. – 15.3.2016. Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiaan pyrkivän hakijan on täytettävä erillinen Hakulomake urheiluoppilaitoksiin 2016, joka toimitetaan koulutusliikelaitoksen hakutoimistoon 15.3.2016 mennessä osoitteeseen: Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitos, Hakutoimisto, Ketunpolku 1, Tieto 2, 87100 Kajaani. Hakijoille järjestetään pääsykokeet huhti-toukokuun aikana.

Urheilulajeina, joissa Valmennus on Kajaanissa, ovat jääkiekko, jalkapallo, salibandy ja yleisurheilu. Valitut urheilijat ovat mukana samoissa valmennusryhmissä Kainuun ammattiopiston urheilijoiden kanssa.

Tarkempia tietoja Kajaanin lukion sivuilla.

 

Kainuun ammattiopisto

Hakeminen Kainuun ammattiopistoon valitsemallesi koulutusalalle tapahtuu yhteishaun kautta osoitteessa opintopolku.fi. Hakuaika on 23.2. – 15.3.2016. Urheiluakatemiaan pyrkivän hakijan on täytettävä erillinen Hakulomake urheiluoppilaitoksiin 2016, joka toimitetaan koulutusliikelaitoksen hakutoimistoon 15.3.2016 mennessä osoitteeseen: Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitos, Hakutoimisto, Ketunpolku 1, Tieto 2, 87100 Kajaani. Hakijoille järjestetään pääsykokeet huhti-toukokuussa. Kuusamon toimipisteeseen opiskelijaksi hakeutuvat alppi- ja freestylehiihtäjät hakevat oppilaitokseen yhteisvalinnan kautta ja lisäksi erillisellä hakemuksella Rukan alppikouluun. http://www.rukanalppikoulu.fi/opiskelu/hakeminen/hae-rukan-alppikouluun

Ampumahiihdon, maastohiihdon, yhdistetyn, lumilautailun ja pesäpallon valmennus tapahtuu Vuokatissa, Sotkamossa. Alppihiihdon sekä freestylen valmennus on Rukalla, Kuusamossa, ja jalkapallon, jääkiekon, salibandyn ja yleisurheilun lajivalmennus Kajaanissa. Kainuun ammattiopiston opiskelijat harjoittelevat samoissa lajiryhmissä ja samoilla suorituspaikoilla Vuokatissa Sotkamon urheilulukion ja Kajaanissa Kajaanin lukion opiskelijoiden kanssa. Valmennusta on lukujärjestyksessä tavallisesti kuusi viikkotuntia. Urheilupainotteinen ammatillinen koulutus onnistuu matkailualan koulutuksessa Vuokatissa sekä liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan (hyvinvointialan) ja turvallisuusalan ja AV-viestintäalan koulutuksissa (ei pelilukio) Kajaanissa.

Tarkempia tietoja KAO:n sivuilta.

 

Vuokatin urheiluopisto

Vuokatin urheiluopiston toisen asteen liikunnanohjauksen perustutkintoon haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa. Hakuaika syksylle 2015 alkavalle tutkinnolle on 23.2.-15.3.2016 ja hakemus tulee tallentaa 15.3.2016 klo 15.00 mennessä osoitteessa opintopolku.fi. Hakemusten perusteella valitut kutsutaan Vuokatissa järjestettäviin pääsykokeisiin.Vuoden 2016 koulutus käynnistyy 10.8.2016. Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian valmennusryhmiin hakevan tulee täyttää erillinen Hakulomake urheiluoppilaitoksiin 2016, joka toimitetaan Sotkamon lukioon 15.3.2016 mennessä. Hakijoille lähetetään kutsu pääsykokeisiin hakemusten perusteella.

Lukuvuoden kestävään hierojan ammattitutkinto -koulutukseen haetaan täyttämällä ja postittamalla hakulomake. Hakuaika seuraavaan koulutukseen päättyy 3.6.2016. Hakemusten perusteella valitut kutsutaan Vuokatissa järjestettävään hierojan ammattitutkinto -koulutuksen pääsykokeeseen.

Tarkempia tietoja Vuokatin Urheiluopiston sivuilla

Liikunnanohjauksen perustutkinto 2016-2018/2019

Hierojan ammattitutkinto 2015-2016

 

Kajaanin ammattikorkeakoulu

Kajaanin ammattikorkeakouluun haetaan korkeakoulujen yhteishaussa. Hakuaika englanninkieliseen koulutukseen on 8. – 27.1.2016 ja suomenkieliseen koulutukseen 16.3. – 6.4.2016. Hakeminen tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi. Valintakokeet järjestetään huhtikuun lopussa (englanninkielinen koulutus) tai kesäkuun alkupuolella (suomenkielinen koulutus). Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian valmennusryhmiin hakevat urheilijat hakevat lisäksi erillisellä lomakkeella Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian valmennusryhmiin Hakulomake urheiluoppilaitoksiin 2016, joka toimitetaan Sotkamon lukioon 6.4.2016 mennessä. Hakijat kutsutaan oman lajinsa pääsykokeisiin. Syksyn yhteishaku on 7.-21.9.2016, jolloin haetaan keväällä 2017 alkavaan koulutukseen. 

Lisätietoja
KAMK Hakijapalvelut
Ketunpolku 3 (Tieto 3), 87100 Kajaani
Puh. 044 7101 229, 044 7101 648
Email. hakutoimisto(at)kamk.fi 
www.kamk.fi

 

Jyväskylän Yliopiston Vuokatin yksikkö

Keväällä 2014 järjestettiin haku Vuokatin Liikuntateknologian yksikköön liikuntateknologian maisterikoulutukseen. Seuraava haku on keväällä 16.3.-6.4.2016.

Liikuntateknologiayksikön opiskelijat voivat hakeutua Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian urheilijoiksi hakulomakkeen ja pääsykokeiden kautta. Opiskelija voi osallistua akatemiavalmennukseen lukujärjestyksen sallimissa rajoissa. Huomioitavaa on, että osa valmennusryhmistä harjoittelee Kajaanissa.

 

Kainuun prikaati

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian valmennusryhmään haetaan erillisellä hakulomakkeella (ks. alla). Akatemiaurheilijaksi hyväksytään pääsykokeitten perusteella tavoitteellinen ja motivoitunut urheilija, joka tähtää kansalliselle tai kansainväliselle huipulle ja on omassa ikäluokassaan kansallista kärkitasoa. Tammikuussa palvelukseen astuvat hakevat 15.11. mennessä, heinäkuun saapumiserä 15.5. mennessä. 

Tarkempia tietoja Kainuun prikaatin sivuilta.

Kainuun prikaatin lumilajien urheilijat aloittavat palveluksen vuositttain huhtikuussa viikolla 18. Hakuaika on vuosittain 1.1. mennessä. Katsohakuohjeet ja lisätiedot: Haku Urheilukouluun, Kainuun prikaati

Hakulomakkeet

2. aste
Hakulomake urheiluoppilaitoksiin 2016

3. aste 
Hakemus YKSILÖLAJIT prikaati
Hakemus JOUKKUELAJIT prikaati
 

Pääsykokeet valmennusryhmiin

Pääsykokeet ammattillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen valmennusryhmiin järjestetään keväällä 2016. Eri lajien pääsykoe-ajankohdat löydät alta:

Alppihiihto 19.-20.1.2016, Rovaniemi
Freestylehiihto 21.-22.1.2016, Ruka ja Kuusamo
Lumilautailu 11.4. Vuokatti
Maastohiihto 11.-12.4. Vuokatti
Pesäpallo 19.4. Sotkamo
Ampumahiihto 18.-19.4. Vuokatti
Jääkiekko 21.4. Kajaanin jäähalli

YHTEYSTIEDOT

Postiosoite:
Markkinatie 1
88600 SOTKAMO

Instagram

© 2016 Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia