Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia - Testaus

Testaus

Kuntokatti testiasema

Kuntokatti testiasema Vuokatin Snowpoliksessa tarjoaa monipuolisia testauspalveuita, mm. suoran hapentoton testit ja seurantamittaukset.

Suorat hapenottotestit
Suorat hapenottokyvyn testit voidaan suorittaa juoksumatolla tai polkupyöräergometrillä. Testeissä mitataan energiankulutukseen liittyviä tekijöitä, hengitysmuutoksia, hapenkulutusta, hiilidioksidin tuottoa, sydämen sykettä, tehtyä työtä sekä veren maitohappopitoisuutta. Näiden perusteella määritetään aerobinen ja anaerobinen kynnys, maksimaalinen hapenottokyky sekä näitä vastaavat syke- ja maitohappotasot. Testit sisältävät kehonkoostumusmittaukset ja kirjallisen palautteen.

Tasotestit
Tasotestit suoritetaan urheilijoille lajikohtaisina kenttätesteinä. Niissä mitataan sydämen sykettä sekä veren maitohappopitoisuutta sormenpääverinäytteestä. Näiden perusteella määritetään aerobinen ja anaerobinen kynnys sekä niitä vastaavat syke- ja maitohappotasot.

Lihaskuntotestit
Käytetään lajikohtaisia peruskuntotestejä ja lisäksi tarjolla isometriset voimamittaukset, kontaktimattohypyt, valokennojuoksut sekä tutka.

Seurantamittaukset
Seurantamittauksissa mitataan veren maitohappopitoisuutta. Näillä harjoituskontrolleilla pystytään kohdistamaan harjoitus halutulle alueelle. Sopii erinomaisesti yksittäisille urheilijoille tai ryhmille. Mittauksiin käytetään Lactate Pro- tai Eppendorf-mittaria.

Yhteystiedot

Mikko Virtanen
mikko.virtanen@vuokattisport.fi
GSM 0500 772 695
Kuntokatti testiasema
Kidekuja 2
88610 Vuokatti 

YHTEYSTIEDOT

Postiosoite:
Markkinatie 1
88600 SOTKAMO

Instagram

© 2020 Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia